Πρωτομαγιά: Αυξημένη κίνηση εκδρομέων στα λιμάνια - Στους δημοφιλείς προορισμούς η Κρήτη

Κρήτη
Πρωτομαγιά: Αυξημένη κίνηση εκδρομέων στα λιμάνια - Στους δημοφιλείς προορισμούς η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένη η κίνηση από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά - Δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος

Αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου η επιβατική κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για διάφορα νησιά των Κυκλάδων και του Αιγαίου, καθώς η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς για την Κυριακή 1η Μαϊου μεταφέρθηκε τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Σύμφωνα με στελέχη του ΛΣ, δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος κατά τη διάρκεια της εξόδου του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 16 αναχωρήσεις πλοίων, 9 από το λιμάνι της Ραφήνας και 9 από το Λαύριο.

Σημειώνεται, ότι την Κυριακή, 1η Μαϊου, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ενημερώσει για τις αλλαγές στις αναχωρήσεις των πλοίων τη συγκεκριμένη ημέρα ενώ καλό είναι οι επιβάτες, για οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Κρήτη: Επί ποδός η Τροχαία ενόψει Πρωτομαγιάς

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία, καθώς από το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Απριλίου, και μετά αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της εξόδου των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα της Τροχαίας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Από το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου, βρίσκονται επί ποδός περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα της ΕΛΑΣ, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την εορτή της Πρωτομαγιάς, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα, για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών ισχύει σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο 30 Απριλίου, από τις 08:00 έως τις 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει τη Δευτέρα 2 Μαΐου, από τις 16:00 έως τις 23:00.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News