Κρήτη

Δημήτρης Βρύσαλης: «Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!»

Η δήλωση του προέδρου Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και μέλους του Γ.Σ. της ΠΛΟΕΔΗΝ για τις απολύσεις συμβασιούχων

Στην δήλωσή του ο κ. Βρύσαλης αναφέρει: «H κυβέρνηση αφού "σφύριζέ" τη λήξη της πανδημίας έρχεται με μια απαράδεκτη απόφαση που έφτασε στα νοσοκομεία μόλις χθες Τετάρτη, 27 Απριλίου, να διακόψει, δηλαδή να απολύσει τους εργαζόμενους που εργάζονται με τρεις μήνες συμβάσεις εφόσον επέστρεψαν όσοι εμβολιαστήκαν ή όσοι νόσησαν».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

«Την ίδια ώρα που χιλιάδες συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ) εργάζονται στα νοσοκομεία και στις δομές ΠΦΥ, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες ελλείψεις. Η κυβέρνηση όχι μόνο κρατάει σε ομηρία ένα μέρος δίνοντας τους άλλη μια ολιγόμηνη παράταση, αλλά φτάνει στο σημείο να απολύει πάνω από 30 εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ  και πάνω από 20 στο Βενιζελειο, θεωρώντας ότι το ήδη εξαντλημένο προσωπικό (που του χρωστάνε χιλιάδες μέρες άδεια, ρεπό) επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και τα σοβαρά κενά που υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες.

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλο αυτό το διάστημα και να τους μονιμοποιήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γνωρίζοντας  ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες αφού τους ξεζούμισε τους πετά στο δρόμο

  • Άμεσα το υπουργείο υγείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση για τις ;απολύσεις Να μην γίνει καμία απόλυση
  • Να προχωρήσει στην ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στις δομές υγείας.
  • Να ενισχύσει της δημόσιες δομές υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Με διαρκείς ανάγκες, οδηγεί ένα μεγάλο μέρος αυτών των εργαζομένων στην απόλυση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια