Καιρός: Έντονες νεφώσεις αύριο στην Κρήτη - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα

Κρήτη
Καιρός: Έντονες νεφώσεις αύριο στην Κρήτη - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται αύριο Παρασκευή, 29 Απριλίου στην Κρήτη - Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σήμερα Πέμπτη, 28 Απριλίου, καθώς και στην Κρήτη, με το θερμόμετρο σε τοπικό επίπεδο σε Πλώρα και Γόρτυνα Ηρακλείου να φτάνει τους 29.6 βαθμούς Κελσίου.  

Ειδικότερα, τους 30 βαθμούς Κελσίου ξεπέρασε η θερμοκρασία την Πέμπτη 28 Απριλίου, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η υψηλότερη μέγιστη σημειώθηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας και ήταν ίση με 30.2 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Απριλίου:

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο Παρασκευή, 29 Απριλίου στην Κρήτη, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειοσύμφωνα με το meteo.gr, την Παρασκευή, 29 Απριλίου προβλέπονται έντονες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά την Παρασκευή, 29 Απριλίου αναμένονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί από νωρίς το μεσημέρι, 3 Μποφόρ. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Στο Ρέθυμνο την Παρασκευή, 29 Απριλίου αναμένονται έντονες νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας νωρίς το μεσημέρι και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το βράδυ θα στραφούν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένονται έντονες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες την Παρασκευή 29 Απριλίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στα βόρεια τοπικές βροχές και κατά τόπους στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Στην Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα στη Μακεδονία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βορειότερα νησιά 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτη, 28 Απριλίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βορείων ανέμων 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News