Κρήτη

«Αντιθέσεις»: Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό υπό το πρίσμα της ενεργειακής «ασφυξίας»

Αυτή την Παρασκευή 29 Απριλίου στις Αντιθέσεις, στις 21.45 μια συζήτηση που φιλοδοξεί να ανοίξει οπτικές πάνω σε κρίσιμα ζητήματα

Από τα Σενάρια  στην Πραγματικότητα της Παγκόσμιας Εμπλοκής και της διαρκούς «νευρικής κρίσης» σε όλο σχεδόν τον Πλανήτη. 65 ημέρες μετά την έναρξη της Ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, Γεωπολιτική, Οικονομία, Ενέργεια , Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Επισιτιστική Κάλυψη, στη δίνη μιας Παγκόσμιας Κρίσης και της εμφάνισης νέων καταστάσεων σε όλα τα πεδία

Η Ιχνηλάτηση μιας νέας Γεωπολιτικής Πραγματικότητας , οι νέες προκλήσεις και το αβέβαιο νέο περιβάλλον για τις κοινωνίες. Γιατί η Ουκρανία είναι η επιτομή των πρώτων επεισοδίων μιας κατάστασης που αλλάζει τις Παγκόσμιες ισορροπίες και δεδομένα. Ο κομβικός ρόλος της Μεσογείου στα νέα δεδομένα, ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και ενεργή πλέον εμφάνιση της Κίνας στις Γεωπολιτικές εξελίξεις , οι άλλοι παίκτες ισχύος, η «μουδιασμένη και αμήχανη» Ευρώπη,  αλλά και το «παίγνιο» των ισορροπιών της Τουρκίας

Τα Βαλκάνια, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, υπό το πρίσμα της ενεργειακής και όχι μόνο «ασφυξίας» στην Ευρώπη, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ και η θέση της Ελλάδας σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται σε όλες τις  πτυχές του.

Αυτή την Παρασκευή 29 Απριλίου στις Αντιθέσεις , στις 21.45 μια συζήτηση που φιλοδοξεί να ανοίξει οπτικές πάνω σε κρίσιμα ζητήματα .

Στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους οι :

  • Μαίρη Μπόση , Καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών , στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
  • Κώστας Σταμπολής , Πρόεδρος και εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ)
  • Τερέζα Φωκιανού,  Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της FLOW Energy Α.Ε. Είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής Υδρογονανθράκων του ΙΕΝΕ και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου - Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων Α.Ε.
  • Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  • Μανώλης Παναγιωτάκης, Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η.
  • Βασίλης Λύκος, Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Γιώργος Αδαλής, Οικονομέτρης – Αναλυτής
  • Αναστάσιος Λαυρέντζος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Αναλυτής Διεθνών Θεμάτων

Στο στούντιο των Αντιθέσεων ο Σωτήρης Καμενόπουλος , Διδάκτορας στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι τομείς του ερευνητικού του ενδιαφέροντος είναι η βιώσιμη αξιοποίηση των ορυκτών πόρων, σπάνιες γαίες,  η γεωπολιτική και η διαχείριση κινδύνων.

Παρεμβαίνει στην εκπομπή Ηρακλειώτης επιτελικό στέλεχος σε εταιρεία στη Σανγκάη, περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, μέσα σε συνθήκες υπέρμετρα αυστηρού Lockdown, στη καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Σαχίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια