Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι στην Κρήτη - Η «εικόνα» των νοσηλειών

Κρήτη
Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι στην Κρήτη - Η «εικόνα» των νοσηλειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο «βάρος» των νοσηλειών κορωνοϊού, σηκώνει το Βενιζέλειο με 20 ασθενείς

Σε σταθερά επίπεδα βρίσκονται οι νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης σήμερα, Πέμπτης 28 Απριλίου ,συγκριτικά με τα στοιχεία της Τετάρτης 27 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά, στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού συνολικά νοσηλεύονται 72 ασθενείς (την Τετάρτη 27 Απριλίου ήταν 73), 57 νοσηλεύονται σε κλινικές Covid (ήταν 55), και 15 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ήταν 18), εκ των οποίων 9 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 13).

Παράλληλα, δύο ακόμη θάνατοι λόγω κορωνοϊού καταγράφθηκαν στο νησί το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για δύο ηλικιωμένους ασθενείς, ένα 83χρονο και μία 81χρονη, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Χανίων.

Το μεγαλύτερο «βάρος» των νοσηλειών κορωνοϊού, σηκώνει το Βενιζέλειο με 20 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού:

ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 16 ασθενείς, 10 κλινική Covid, 6 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 4 διασωληνωμένοι.

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Συνολικά 20 ασθενείς, 16 στην κλινική Covid, 4 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 2  διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 15 ασθενείς, 13 στην κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά 6 ασθενείς, 4 σε κλινική Covid, 2 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 1 διασωληνωμένος.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Συνολικά 5 ασθενείς, 4 σε κλινική Covid, 1 σε ΜΕΘ.

Νοσοκομείο Σητείας: 4 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 3 ασθενείς σε κλινική Covid.

Σε πανελλαδικό επίπεδο

Σε πανελλαδικό επίπεδο, την Τετάρτη 27 Απριλίου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 267 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους ήταν 71 έτη. To 92.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, 144 (53.93%) ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (46.07%) ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 188 (ημερήσια μεταβολή +12.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 176 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων ήταν 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή

Σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που θά κάνει την εισήγηση της με βάση την υγειονομική εικόνα της χώρας.

Προς την κανονικότητα οδεύει η χώρα, καθώς σε τρεις ημέρες, από 1 Μαΐου, «παγώνουν» σχεδόν όλοι οι περιορισμοί για την πανδημία του κορωνοϊού, με εξαίρεση τις μάσκες, που θα παραμείνουν από οτι φαίνεται, καθώς ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» να παραμείνει η υποχρεωτικότητα της σε εσωτερικούς χώρους.

Παρά το γεγονός ότι έχει παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης σχετικά με την άρση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, δεν έχει «κλειδώσει» η άρση του μέτρου για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, «μπορεί ενδεχομένως η μάσκα και να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση».

Φωτογραφία αρχείου Pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News