Καιρός: H πρόγνωση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: H πρόγνωση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλός αναμένεται ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - Ειδικότερα, μέχρι τη Δευτέρα 2 Μαΐου, όποτε και μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς, οι συνθήκες θα είναι καλές, με λίγες βροχές και συννεφιά κατά τόπους προς το τέλος της εβδομάδας

Δεν φαίνεται κάποια ιδιαίτερη μεταβολή του καιρού στην Κρήτη το τριήμερο της πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον ίδιο να αναφέρει ότι οι βοριάδες θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του μέσα στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν και τα 6 Μποφόρ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα αυτό θα συμβαίνει σε περιοχές που θα δημιουργείται το φαινόμενο του καναλισμού, εκεί δηλαδή, όπως εξηγεί, που ο αέρας θα προσπαθεί να περάσει από ένα στένεμα νησιών, να φτάνουν και τα 7 Μποφόρ. Η ένταση των ανέμων ωστόσο δεν θα είναι «απαγορευτική» στις μετακινήσεις.

Αυτό θα έχει και σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει σταματήσει και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, με την βοήθεια των βορείων ανέμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr.

«Με την βοήθεια των βοριάδων θα υποχωρήσει το φαινόμενο κυρίως από Παρασκευή καθώς θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, άρα και στα νότια θαλάσσια τμήματα όπου θα φτάνουν έως και τα 7 Μποφόρ και αυτό θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθεί η Αφρικανική σκόνη και να έχουμε μία καλύτερης ποιότητα αέρα», είπε.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το τριήμερο της πρωτομαγιάς στα σημερινά επίπεδα, από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τοπικά και 27 βαθμούς Κελσίου. 

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το meteo.gr, την Παρασκευή, 29 Απριλίου προβλέπονται έντονες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, 30 Απριλίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, 1 Μαΐου θα επικρατήσουν αρχικά αραιές νεφώσεις, όπως και αργά το απόγευμα. Το μεσημέρι αναμένεται έντονη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 έως 3 Μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές αναμένεται να πνέουν δυτικοί ασθενείς και τις βραδινές μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η ορατότητα κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα, 2 Μαΐου στο Ηράκλειο αναμένονται έντονες νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Αργά το απόγευμα θα υπάρξουν μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργά το βράδυ αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ, νωρίς το βράδυ θα στραφούν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Στα Χανιά την Παρασκευή, 29 Απριλίου αναμένονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί από νωρίς το μεσημέρι, 3 Μποφόρ. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Το Σάββατο, 30 Απριλίου, αναμένονται αρχικά έντονες νεφώσεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Αργά το απόγευμα θα στραφούν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, 1 Μαΐου αναμένεται ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα, 2 Μαΐου στα Χανιά αναμένεται αίθριος καιρός, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο λίγα σύννεφα θα εκδηλωθούν μόνο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο την Παρασκευή, 29 Απριλίου αναμένονται έντονες νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας νωρίς το μεσημέρι και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το βράδυ θα στραφούν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει το Σάββατο, 30 Απριλίου, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το βράδυ θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, 1 Μαΐου αναμένονται έντονες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Ρέθυμνο. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα, 2 Μαΐου στο Ρέθυμνο προβλέπεται άστατος καιρός, καθώς θα επικρατήσουν έντονες νεφώσεις, σε όλη την διάρκεια της ημέρας και θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές, αλλά και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από το απόγευμα 3 έως 4 Μποφόρ. Νωρίς το βράδυ θα στραφούν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένονται έντονες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες την Παρασκευή 29 Απριλίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 30 Απριλίου, αναμένεται αρχικά άστατος καιρός καθώς θα εκδηλωθούν έντονες νεφώσεις. Από το μεσημέρι ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί  Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 1 Μαΐου αναμένεται ηλιοφάνεια αρχικά, κατά την διάρκεια της ημέρας θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα, 2 Μαΐου, ο καιρός στον Άγιο Νικόλαο προβλέπεται άστατος, καθώς το πρωί θα εκδηλωθούν νεφώσεις και αναμένεται να βρέξει, όπως και τις βραδινές ώρες. Κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Αργά το απόγευμα θα στραφούν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Το Σάββατο 30 Απριλίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Κυριακή 1 Μαΐου αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Δευτέρα 2 Μαΐου αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News