Έξοδος Πάσχα: Άνοδος 150% σε σχέση με το 2021 στην επιβατική κίνηση προς Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Έξοδος Πάσχα: Άνοδος 150% σε σχέση με το 2021 στην επιβατική κίνηση προς Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το φετινό Πάσχα είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος, αναφέρουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Ανάρπαστη ως πασχαλινός προορισμός φαίνεται ότι είναι η Κρήτη, με την επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι να καταγράφει αύξηση 150%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου, χθες, Τρίτη του Πάσχα, φαίνεται να καταγράφεται το μεγαλύτερο κύμα επιστροφής των ταξιδιωτών, με τα πλοία να αναχωρούν σχεδόν γεμάτα και τις καμπίνες να έχουν γίνει... ανάρπαστες (πληρότητα 90%) για όλους όσοι ταξίδευαν το βράδυ από το Ηράκλειο προς τον Πειραιά, ενώ αρκετοί επισκέπτες κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα ταχύτητας για να εξασφαλίσουν καλή θέση στο κατάστρωμα.

Όπως εξήγησαν, κατά τη διαμονή τους, φιλοξενήθηκαν σε σπίτια φίλων και συγγενών, περιορίζοντας το κόστος της πασχαλινής τους απόδρασης.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία του υπουργείου ναυτιλίας για την εορταστική περίοδο, από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό την Κρήτη υπήρξε άνοδος της εξόδου των επιβατών 150% σε σχέση με πέρυσι. Στελέχη του ακτοπλοϊκού κλάδου ωστόσο αντιτείνουν πως η σύγκριση θα πρέπει να γίνεται με το 2019, υποστηρίζοντας πως σε σχέση με εκείνο το τελευταίο το Πάσχα προ κορονοϊού, το πρόσημο είναι αρνητικό, με πτώση κατά 20% σε επιβάτες και κατά 7% σε αυτοκίνητα στα πλοία προς Κρήτη.

Με την αργία της Πρωτομαγιάς προ των πυλών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατείνουν την παραμονή τους στο νησί, ενώ δεδομένη έστω και σε μικρότερη έκταση θεωρείται μία νέα έξοδος, πρωτομαγιάτικη αυτή την φορά των εκδρομέων.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι την Κυριακή 1/5, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ για την εργατική Πρωτομαγιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News