«Ανδριανή»: Συνάντηση με γυναίκες από τον καταυλισμό των Ρομά

Κρήτη
«Ανδριανή»: Συνάντηση με γυναίκες από τον καταυλισμό των Ρομά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το Σάββατο 16 Απριλίου στις 17:50 στην ΚΡΗΤΗ TV, με την Ανδριανή Αγγελιδάκη

Αυτό το Σάββατο η Ανδριανή μας προσκαλεί να κάνουμε παρέα απογευματινή και να μοιραστούμε σκέψεις και ωραίες εικόνες.

Επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό και συνάντησε τις γυναίκες που ζουν εκεί. Γυναίκες Ρομά, άνθρωποι που η καταγωγή και το φύλλο τους, ήταν και είναι η αιτία να στερούνται βασικά δικαιώματα. Οι γυναίκες αυτές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να θέσουν τις βάσεις για να καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Με τον π. Λίβυο κάνουν μια από αυτές τις κουβέντες που αλαφρώνουν την ψυχή και δημιουργούν νέα μονοπάτια για τον νου. Αναζητούμε το νόημα πίσω από κάθε μας πράξη, και κυρίως τη δύναμη να βρίσκουμε το νόημα μέσα σε κάθε ανατροπή, σε κάθε εμπόδιο που έρχεται στη ζωή μας.

Η δημοσιογράφος Στέλλα Κάσδαγλη, έγραψε ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τη δική της πραγματικότητα. «Ήθελα μόνο να χωρέσω», ένα βιβλίο για τις διατροφικές διαταραχές, την ψυχογενή ανορεξία και την ανάγκη να ανακτήσουμε τον έλεγχο ακολουθώντας πρακτικές που λειτουργούν εις βάρος μας. Κορίτσια και αγόρια που μπαίνουν στο περιθώριο και αναζητούν λύσεις για να «χωρέσουν» στα κοινωνικά πρότυπα.

Η ψυχολόγος Ματούλα Βασιλάκη συναντά την Ανδριανή και μιλούν  για τη σχέση μας με το σώμα μας. Πόσο το τιμούμε και το αγαπάμε; Πόσο το τιμωρούμε και του συμπεριφερόμαστε σχεδόν κακοποιητικά; Η πίεση που νιώθουν οι γυναίκες σήμερα να μείνουν για πάντα νέες, τα αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς που μας βάζουν σε μια συνεχή διαδικασία να είμαστε σε πόλεμο με το σώμα μας, το ναό της ψυχής μας.

Αυτό το Σάββατο 16 Απριλίου στις 17:50 στην ΚΡΗΤΗ TV, με την Ανδριανή Αγγελιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News