Ρέθυμνο: Ένα ακόμα ταξίδι για τον Φρίξο με προορισμό την Ιρλανδία

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ένα ακόμα ταξίδι για τον Φρίξο με προορισμό την Ιρλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου υλοποιεί ένα πρόγραμμα σεξουαλική αγωγής «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις»

Συνάντηση γνωριμίας κι εργασίας είχε η ομάδα του Φρίξου – Α.ΞΕ.Π.Τ (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα) στο Ρέθυμνο με την Dr. Seline Keating, Assistant Professorin Social Personal and Health Education (SPHE) and Wellbeing University of Dublin, Ireland.

H Seline Keating γνώρισε από κοντά τα μέλη της Α.ΞΕ.Π.Τ., τη Μαργαρίτα Γερούκη, την Έλενα Βιταλάκη, την Αθηνά Τριαματάκη, τη Δέσποινα Μαυράκη αλλά και τον Φρίξο, τον μικρό σκαντζόχοιρο που έχει μάθει να αντιστέκεται στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Η κα Keating επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών όπου παρουσίασε  στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τμήματος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  «Ζητήματα Ισότητας Φύλου και Έμφυλης Βίας».

Στη συνέχεια, γνώρισε την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρεθύμνου κι Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα και με την Έλενα Βιταλάκη, μέλος της Επιτροπής Ισότητας και μέλος της Α.ΞΕ.Π.Τ. συζήτησαν κι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλική υγεία στις δύο χώρες.

Η Seline Keating και η Μαργαρίτα Γερούκη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα  από τη σχολική τάξη, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, την υλοποίηση του προγράμματος σεξουαλικής αγωγής «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις». Οι δραστηριότητες έγιναν στους μαθητές της Β΄ τάξης και μαζί με τη δασκάλα τους Δέσποινα Μαυράκη, έπαιξαν τα παιχνίδια που τους έφερε ο Φρίξος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News