Κρήτη: Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι - Αγώνας δρόμου για να σωθούν τα μελίσσια (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι - Αγώνας δρόμου για να σωθούν τα μελίσσια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αργό θάνατο έχουν καταδικαστεί τα μελίσσια γεγονός που σύμφωνα με τους μελισσοκόμους οφείλεται στις αλυσιδωτές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η τιμή της ζάχαρης η οποία «εκτοξεύτηκε» στα ύψη και χορηγείται με πλαφόν
  • Ο Γολγοθάς των Μελισσοκόμων σε μία χρονιά για γερά νεύρα
  • Μάχη με τον χρόνο για να κρατηθεί όρθια η Κρητική μελισσοκομία
  • Η τιμή της ζάχαρης μπλοκάρει οδηγεί σε έλλειψη τροφής
  • Στα όρια της καταστροφής βρίσκονται οι μελισσοκόμοι της Κρήτης οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι φέτος δεν θα βγάλουν εισόδημα και αγωνίζονται πλέον για να σώσουν τα μελίσσια τα οποία οδηγούνται σε «αυτοκτονία» λόγω έλλειψης τροφής, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. 

    Ειδικότερα, σε έναν αργό θάνατο έχουν καταδικαστεί τα μελίσσια γεγονός που σύμφωνα με τους μελισσοκόμους οφείλεται στις αλυσιδωτές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η τιμή της ζάχαρης η οποία «εκτοξεύτηκε» στα ύψη και χορηγείται με πλαφόν. Μέλισσες που έχουν μείνει χωρίς τροφή και μελισσοκόμοι σε απόγνωση, αποτελούν πλέον καθημερινότητα.

    Όλα δείχνουν ότι το έσοδα για φέτος έχουν χαθεί και δίνεται αγώνας για να σωθούν τουλάχιστον τα μελίσσια, αφού πολλές οικογένειες στηρίζουν ή συμπληρώνουν το εισόδημά τους από την μελισσοκομία. Τα νέα όμως δεν είναι αισιόδοξα.

    Σύμφωνα με τους μελισσοκόμους από πέρυσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς καθώς επρόκειτο για εξαιρετικά θερμή χρονιά, με αποτέλεσμα τα μελίσσια να μείνουν χωρίς γύρη, και ακολούθησε ένας από τους πιο δύσκολους χειμώνες.

    Παράλληλα, όπως τονίζουν χωρίς τις μέλισσες διαταράσσεται η ισορροπία της φύσης και υπάρχουν επιπτώσεις στο οικοσύστημα καθώς αποτελούν τους κύριους επικονιαστές και μεταφέρουν γύρη από το ένα άνθος στο άλλο. Πάντως, τα προβλήματα μελισσοκόμων τέθηκαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη με τον κ. Γεωργαντά να υπόσχεται την ενίσχυσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News