Πάσχα: «Βούλιαξαν» τα Χανιά από επισκέπτες - Προάγγελος «χρυσού» καλοκαιριού (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Πάσχα: «Βούλιαξαν» τα Χανιά από επισκέπτες - Προάγγελος «χρυσού» καλοκαιριού (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι τουριστικοί επιχειρηματίες ενώ πολλοί εκτιμούν πως η κίνηση των ημερών του Πάσχα, αποτελεί προάγγελο της νέας τουριστικής σεζόν και πώς έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τις δύσκολες σεζόν

Μέρες καλοκαιριού και μάλιστα σε εποχές πριν από την πανδημία, θυμίζει η κίνηση στο Ενετικό λιμάνι και στην παλιά πόλη των Χανίων. 

Τις ημέρες του Πάσχα, τα Χανιά πλημμύρισαν από επισκέπτες, επιβεβαιώνοντας ότι και φέτος αποτέλεσαν αγαπημένο εορταστικό προορισμό.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι τουριστικοί επιχειρηματίες ενώ πολλοί εκτιμούν πως η κίνηση των ημερών του Πάσχα αποτελεί προάγγελο μιας ανέλπιστα καλής τουριστικής σεζόν. Tόσο τα επίπεδα των κρατήσεων όσο και η εμφανής τόνωση της κίνησης των καταστημάτων εστίασης, επιβεβαιώνουν ότι τα Χανιά εξακολουθούν να είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων για το Πάσχα.

Την τιμητική τους είχαν όπως κάθε χρόνο και τα χωριά που ζωντάνεψαν χάρη στην παρουσία των ανθρώπων που επιλέγουν να κρατούν επαφή με τις ρίζες τους. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά τους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας με τα μέτρα πλέον να έχουν χαλαρώσει, η εικόνα στην πόλη είναι αυτή που δείχνει αναστροφή του κλίματος. Το Ενετικό λιμάνι και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης παραπέμπουν σε εποχές πριν από την πανδημία. Την οδό Χάληδων και την Πλατεία της Μητρόπολης – σημεία ενδεικτικά – κατακλύζουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες, όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και τη νύχτα.

Ο κ. Πέτρος Μαρινάκης μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμανιού Χανίων επιβεβαιώνει πως η εικόνα στο σημείο κατατεθέν της πόλης, στο παλιό λιμάνι, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «για να είμαστε ρεαλιστές και να αφήσουμε στην άκρη τις γκρίνιες και τα παράπονα, η κίνηση τις ημέρες του Πάσχα ήταν εξαιρετικά καλή και μπορούμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι».

Ακόμη και τα μηνύματα για τις αφίξεις Ρώσων τουριστών είναι ενθαρρυντικά, κόντρα στις μέχρι σήμερα αρνητικές προβλέψεις. «Σε επικοινωνία που είχα με μεγαλοξενοδόχους του Ηρακλείου μου ανέφεραν ότι οι ακυρώσεις κρατήσεων από τη Ρωσία είναι μηδενικές. Αντιλαμβάνεστε πως όταν δεν υπάρχουν ακυρώσεις από μια χώρα που εμπλέκεται σε πόλεμο, τότε αυτό είναι εντυπωσιακό» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης ο οποίος εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζόν θα κυλήσει αρκετά καλά και όπως μάλιστα σημείωσε ότι «θα πρέπει να είναι έτσι, διότι οι συσσωρευμένες ζημιές πρέπει κάπως να βγουν. Αν καταφέρουμε να βγάλουμε τις ζημιές του 2020 και του 2021 ,θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον τουρισμό της χώρας μας».

Εκδρομείς του Πάσχα που συνεχίζουν τις διακοπές τους στην Κρήτη δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού και από την Κρητική φιλοξενία. Από τη Σητεία μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, από το Ηράκλειο μέχρι το γραφικό Ρέθυμνο και από τα Σφακιά μέχρι την Κίσσαμο και την πόλη των Χανίων, η Κρήτη μαγεύει τους επισκέπτες. Εν όψει και του τριημέρου της αργίας της Πρωτομαγιάς το καλό κλίμα  φαίνεται ότι θα διατηρηθεί, με την κίνηση τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες επισκέπτες, να βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Εν όψει και του τριημέρου της αργίας της Πρωτομαγιάς το καλό κλίμα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί με την κίνηση τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες επισκέπτες να βρίσκεται σε ανέλπιστα καλά επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News