Κρήτη

Κρήτη: Χαμόγελα και δάκρυα για την Κοινωφελή εργασία – Τι ισχύει με τις 25.000 προσλήψεις

Οι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι άνεργοι και εδώ στην Κρήτη πρέπει να ελέγξουν άμεσα τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης για τις 25.000 προσλήψεις, με τις ενστάσεις να υποβάλλονται από 26 έως 28 Απριλίου

Για κάποιους ανέργους κι εδώ στην Κρήτη χαμόγελα και για κάποιους άλλους απογοήτευση έφερε η προχθεσινή ημέρα, καθώς αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα (επιτυχόντων - απορριφθέντων) για τον διαγωνισμό του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά σε 25.000 πανελλαδικές προσλήψεις ανέργων με 8μηνες συμβάσεις σε Δήμους, Περιφέρειες και υπουργεία.

Οι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι στο νησί μας που είχαν υποβάλει αιτήσεις διεκδικώντας μια θέση στον ήλιο της εργασίας, έστω και για 8 μήνες, θα πρέπει άμεσα να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και να ελέγξουν τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων, διότι ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, που έχει μάλιστα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Όπως συγκεκριμένα προβλέπεται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ενστάσεις από τις 11 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 26 Απριλίου έως και τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Απριλίου.

Η ανακοίνωση

Όπως ανακοινώθηκε, αναρτήθηκαν χθες στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) www.oaed.gr ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων για τη δράση “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) /συναφείς φορείς, Υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων” με 25.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα 8 μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 2/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) της ΔΥΠΑ στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους ή από τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για τον λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Προσωρινό Πίνακα Αποκλειομένων. Αιτιολογημένες ενστάσεις (με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα) μπορούν να υποβληθούν από την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. έως και την Πέμπτη 28 Απριλίου και ώρα 2 μ.μ., αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.oaed.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ. Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Πέμπτη 28 Απριλίου και ώρα 2 μ.μ., προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

Το προφίλ της δράσης - Δουλειά σε ανέργους

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 θεματικές ενότητες, που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση, η οποία θα ενισχύσει την εργασιακή ένταξη των ανέργων.

Συνολικά θα απασχοληθούν σε 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες 11.801 άνεργοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ενώ οι 25.000 θέσεις του προγράμματος κατανέμονται ως εξής:

  • Δήμοι: 20.397 θέσεις (81,6%) (για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες των Δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού).
  • Περιφέρειες: 2.566 θέσεις (10,3%).
  • Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 348 θέσεις (1,4%).
  • Λοιποί φορείς: 1.689 θέσεις (6,7%).

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με 132 εκατ. ευρώ και από πόρους της ΔΥΠΑ με 56,6 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια