Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης - Αναζητούνται λύσεις με τα ελληνικά κοιτάσματα στο «περίμενε» (βίντεο)

Κρήτη
Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης - Αναζητούνται λύσεις με τα ελληνικά κοιτάσματα στο «περίμενε» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης, o οικονομέτρης, αναλυτής, Γιώργος Αδαλης και ο πρώην Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων κ. Μπασιάς, εξηγούν τις διαδικασίες που θα φέρουν την Ελλάδα σε θέση ισχύος

Λύσεις για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της αύξησης των τιμών σε ενέργεια και κατ’ επέκταση τα αγαθά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναζητούν τα κράτη. Κι ενώ η Ευρωπαική επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη της απεξαρτητοποίησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, τα κοιτάσματα της χώρας - που θα μπορούσαν όχι μόνο να καλύψουν τις ανάγκες της, αλλά και να εισφέρουν σημαντικά στην προσπάθεια της Ευρώπης - παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

Ο οικονομέτρης, αναλυτής, Γιώργος Αδαλης και ο πρώην Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων κ. Μπασιάς, εξηγούν στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV και στον δημοσιογράφο, Γιωργο Σαχίνη, τις διαδικασίες που θα φέρουν την Ελλάδα σε θέση ισχύος, καθώς όπως αναφέρουν, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις euroasia και euroafrica είναι μη βιώσιμες λύσεις.

Την ίδια ώρα κι ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, οι λύσεις των ηλεκτρικών διασυνδέσεων φαντάζουν τουλάχιστον ανεπαρκής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News