Ηράκλειο: Ο Γολγοθάς των εργαζομένων στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την πανδημία (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ο Γολγοθάς των εργαζομένων στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την πανδημία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνας ρεκόρ ο Μάρτιος όσον αφορά τα ράπιντ τεστ στην πόλη του Ηρακλείου

Η πανδημία φαίνεται να αποκλιμακώνεται και οι εργαζόμενοι στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο έκαναν τον απολογισμό τους, περιγράφοντας στιγμές πίεσης και απογοήτευσης, ιδιαίτερα μέχρι να πειστεί ο κόσμος και να πάψει να τους επιτίθεται όπως λένε.

Από θερμά παρακαλώ μέχρι και επίμονες οχλήσεις για ένα πλασματικό θετικό ή αρνητικό τεστ, οι εργαζόμενοι στις κινητές μονάδες, είχαν εδώ και μήνες να αντιμετωπίσουν πέραν των δυσχερών καιρικών συνθηκών και προβλήματα διαχείρισης θυμού πολιτών, οι οποίοι να μπορούν να εκφραστούν αλλού, μετέτρεπαν σε σημείο παραπόνων ή και επίθεσης τις κινητές μονάδες.

Το τελευταίο εξάμηνο 163.299 ράπιντ τεστ διεξήχθησαν στα σταθερά σημεία του Ηρακλείου, εκ των οποίων τα 22.128 ήταν θετικά.

Στην ενδοχώρα της περιφερειακής ενότητας κατά το ίδιο διάστημα έγιναν 4.200, ενώ ως προς το πλήθος των ραπιντ τεστ, ο μήνας που αποδείχθηκε ο πλέον απαιτητικός και δύσκολος ήταν ο περασμένος Μάρτιος, όπου τα τεστ τα οποία έγιναν έφτασαν τις 34.022  με θετικά τα 6.615 από αυτά, όταν μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα τα ραπιντ έφτασαν τις 27.584 με τη θετικότητα να αγγίζει τα 3.441 από αυτά.

Δυσκολότερη μέρα του εξαμήνου ήταν η 9η Μαρτίου όπου μόνο στα κινητά ση-μεία του Ηρακλείου έγιναν 1703 ραπιντ τεστ με θετικά από αυτά να είναι τα 300.

Ένας ακόμη δύσκολος μήνας ήταν ο περασμένος Νοέμβριος όπου σύμφωνα με τον επόπτη των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ άρχισε ο μαζικός έλεγχος μέσω ραπιντ τεστ. Μόνο το Νοέμβριο του 2021 διεξήχθησαν 23.800 τεστ με θετικά τα 4 χιλιάδες από αυτά , ενώ η ραγδαία πτώση του αριθμού των τεστ στα σταθερά σημεία ξεκίνησε με την εξαγγελία των νέων μέτρων στις αρχές Απριλίου.

Έχοντας πλέον εξαλειφθεί οι ουρές για έναν διαγνωστικό έλεγχο, η πορεία της πανδημίας στο Ηράκλειο, τόσο στην πόλη όσο και στην ενδοχώρα αποτυπώνεται από τους αριθμούς των τεστ που διενεργήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι τα σταθερά σημεία του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν την μεγάλη Παρασκευή από τις 12 έως τις πέντε το απόγευμα, θα παραμείνουν κλειστά Μεγάλο Σάββα-το, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, ενώ θα επιστρέψουν στο κανονικό τους  ωράριο την Τρίτη μετά το Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News