Κρήτη: Πέντε Πασχαλινοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς (εικόνες)

Κρήτη
Κρήτη: Πέντε Πασχαλινοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, πλήθος κόσμου σχεδιάζει μια μικρή εξόρμηση για να γιορτάσει το Πάσχα και να γεμίσει τις «μπαταρίες του», απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Κρήτης

Μεγάλη αναμένεται να είναι η Πασχαλινή έξοδος φέτος, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας που κράτησε τον κόσμο στα σπίτια του. Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, πλήθος κόσμου σχεδιάζει μια μικρή εξόρμηση για να γιορτάσει το Πάσχα και να γεμίσει τις «μπαταρίες του», απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Κρήτης.

Το neakriti.gr, προτείνει πέντε μαγευτικούς προορισμούς για το Πάσχα, εντός του νησιού.

Το Κράσι, είναι ένα γραφικό χωριό στις βορειοδυτικές υπώρειες του όρους Σελένα και απέχει 46,3 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Ο αιωνόβιος Πλάτανος που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, μετρά περίπου 1.800- 2.000 χρόνια ζωής και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα δέντρα της Ευρώπης, με την περιφέρειά του να μετρά περισσότερα από 14 μέτρα. Οι τρεχούμενες πηγές του χωριού, είναι επίσης ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτού του γραφικού χωριού.

Οι Βρύσες είναι δύο, η «πάνω» Βρύση και η «κάτω». Είναι θολωτές με μια γούρνα η καθεμία.

Ο Ζαρός είναι μικρή γραφική κωμόπολη στη Ρίζα του Ψηλορείτη, περίπου 46χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, σε σημείο προικισμένο από τη φύση με πολλές πηγές και γάργαρα νερά.

Το νερό, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ζαρού, όπως αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης από τους πολλούς παλιούς νερόμυλους που συναντάει κάποιος στο χωριό και από τη γραφική λίμνη Βοτόμος. Η μονή Βροντησίου, η μονή του Αγίου Νικολάου, η Μονή Βαρσαμόνερου και η σκήτη του οσίου Ευθυμίου είναι αξιοθέατα που μπορούν οι ταξιδιώτες να επισκεφθούν. Ωστόσο, η φύση είναι εξίσου ενδιαφέρουσα, καθώς μπορεί κάποιος να ανηφορίσει το πανέμορφο φαράγγι του Γάφαρη ως το δάσος του Ρούβα.

Βάμος Χανίων

Ο Βάμος βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου του Αποκόρωνα Χανίων και είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Η περιοχή του Αποκόρωνα συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Κρήτης.

Ο Βάμος Βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης των Χανίων και  πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό, ενώ η παράδοση και η αρχοντιά του είναι έκδηλα σε κάθε γωνιά. Έχει διατηρήσει σε εντυπωσιακό βαθμό το παραδοσιακό στυλ και την αρχιτεκτονική του, και έχει γίνει κέντρο του οικοτουρισμού στην Κρήτη. Μισή ώρα από τα Χανιά, σκαρφαλωμένος σε όμορφες πλαγιές, ο ημιορεινός Βάμος ατενίζει τα Λευκά Όρη.

Τα Καπετανιανά βρίσκονται πολύ κοντά στην ψηλότερη κορυφή των Αστερουσίων Ορέων, τον Κόφινα και εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και το Ναό του Τιμίου Σταυρού στην κορφή του Κόφινα, αλλά και να εξασκηθείτε στα τοπικά πεδία αναρρίχησης.

Από τα Καπετανιανά μπορείτε να οδηγήσετε τον χωματόδρομο μήκους 8χλμ, ο οποίος ξεκινάει από υψόμετρο 750μ και καταλήγει στον Άη Γιάννη. Η διαδρομή ελίσσεται στην κόψη του γκρεμού προσφέροντας απίστευτη θέα στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος και στο άγριο τοπίο των Αστερουσίων με τα απροσπέλαστα φαράγγια.

Άσπρος ποταμός

Ο Άσπρος Ποταμός βρίσκεται στην νοτιοανατολική Κρήτη και αναφέρεται ως ο αρχαιότερος συνοικισμός της περιοχής των Πεύκων. Η περιοχή φημίζεται για τις πολυάριθμες, παρθένες παραλίες της, τα παραδοσιακά, γραφικά χωριά της, τα τέσσερα  φαράγγια της και το φυσικό της κάλλος.  Το  μέρος συνδυάζει βουνό και θάλασσα και έχει αρκετό πράσινο για τα δεδομένα της περιοχής όπως πεύκα, ελιές και ξινόδεντρα.

Φωτογραφίες αρχείου Shutterstock, asprospotamos.gr, Youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News