Χερσόνησος: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες - Θετικά τα μηνύματα από την τουριστική αγορά (βίντεο)

Κρήτη
Χερσόνησος: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες - Θετικά τα μηνύματα από την τουριστική αγορά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις 15 Μάϊου οι μαζικές αφίξεις στον πιο τουριστικό δήμο της Ελλάδας

Χρώμα στη Χερσόνησο δίνουν οι πρώτοι τουρίστες που επέλεξαν να περάσουν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους στην Κρήτη.

Ήρεμη είναι η κίνηση που σημειώνεται προς το παρόν στην περιοχή, με τους καταστηματάρχες να εξηγούν πως είναι ακόμα αρκετά νωρίς, αφού η Χερσόνησος γεμίζει ζωή από τον Ιούνιο και μετά.

Άλλωστε, πολλά από τα καταστήματα και κυρίως επιχειρήσεις εστίασης, δεν έχουν ανοίξει και βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση προετοιμασίας για να υποδεχθούν τους φετινούς τουρίστες. 

 Πάντως, διάχυτη είναι η αισιοδοξία των ντόπιων για την πορεία της φετινής σεζόν.

Στους 100 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο το Ηράκλειο

Στους 100 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο συγκαταλέγεται η πόλη του Ηρακλείου, σύμφωνα με αφιέρωμα του Stacker.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την έκθεση 2019 «Top 100 City Destinations της Euromonitor International», η ιστοσελίδα συνέταξε μια λίστα με 100 κορυφαίους προορισμούς πόλεων στον κόσμο.

Κάθε πόλη κατατάσσεται με βάση την κατάταξη Euromonitor και οι διαφάνειες εμφανίζουν τον αριθμό των αφίξεων τόσο για το 2018 όσο και για το 2019. Σύμφωνα με την έκθεση, μια άφιξη ορίζεται όταν ένας τουρίστας από άλλη χώρα επισκέπτεται μια πόλη για τουλάχιστον 24 ώρες και λιγότερο από 12 μήνες. Οι ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν μια πόλη περισσότερες από μία φορές και όσοι επισκέφτηκαν πολλές πόλεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού περιλαμβάνονται στους τελικούς αριθμούς αφίξεων.

Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το 75% των πόλεων στη λίστα βρίσκονται είτε στην Ασία είτε στην Ευρώπη, με την Ασία να κατέχει 43 από τις 100 κορυφαίες πόλεις. Η αφθονία των πολιτιστικών εμπειριών σε κάθε χώρα και οι ανταγωνιστικές τιμές κάνουν την ήπειρο ελκυστική για ταξιδιωτικούς bloggers και ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν την εργασία με τον ελεύθερο χρόνο.

Στην 66η θέση το Ηράκλειο

Στην 66η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Ηράκλειο, με την έρευνα να αναφέρει πως οι αφίξεις στην πόλη «άγγιξαν» το 2019 τα 3,03 εκατομμύρια και το 2018 τα 3,37 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Stacker, «οι λάτρεις της αρχαιολογίας και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν για τον αρχαίο πολιτισμό θα απολαύσουν ένα ταξίδι στο Ηράκλειο, την πρωτεύουσα της Κρήτης. Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η Κνωσός, ένα καλοδιατηρημένο και ανακαινισμένο μινωικό ανάκτορο του οποίου η ιστορία μπορεί να ανιχνευθεί στο 2700–1500 π.Χ.

Ένα άλλο εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι το Φρούριο Κούλες, που χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα, το οποίο περιλαμβάνει δύο ορόφους, 26 δωμάτια και εντυπωσιακά τοίχους». Η συγκεκριμένη θέση προσφέρει, σύμφωνα με το αφιέρωμα, εντυπωσιακή θέα στο νησί.

Στην λίστα και συγκεκριμένα στην 97η θέση συγκαταλέγεται κα η Ρόδος, «ένα ιδανικό νησί για επισκέπτες που αναζητούν την χαλάρωση και το ταξίδι στο παρελθόν». Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα, βρίσκεται στην 43η θέση. Σύμφωνα με το αφιέρωμα, «η Αθήνα έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι η πόλη είναι μια από τις παλαιότερες στην συγκεκριμένη λίστα. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν κάποια από σημαντικότερα ιστορικά μνημεία που έχουν δει μόνο στα σχολικά τους εγχειρίδια και είναι μοναδική από την άποψη ότι έχει ζήσει σχεδόν κάθε μορφή διακυβέρνησης και διάφορα στυλ αρχιτεκτονικής σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία της».

Παράλληλα, παρακινεί τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν τον λόγο της Ακρόπολης, τον πιο διάσημο προορισμό της Αθήνας, το κοντινό Μουσείο της Ακρόπολης που φιλοξενεί τα όσα ανακτήθηκαν από τον λόφο, αλλά και να κάνουν ένα διάλλειμα από την ιστορία, επισκεπτόμενοι τις γειτονιές του Μοναστηρακίου και του Ψυρρή, πολυσύχναστους κόμβους φανταστικού φαγητού, αγορών και δρόμου.

Στις πρώτες 10 θέσεις βρίσκονται οι εξής πόλεις:

  1. Χονγκ Κονγκ
  2. Μπανγκόκ
  3. Λονδίνο
  4. Μακάου
  5. Σιγκαπούρη
  6. Παρίσι
  7. Ντουμπάι
  8. Νέα Υόρκη
  9. Κουάλα Λουμπούρ
  10. Κωνσταντινούπολη

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News