Κρήτη: Ποια παραλία βρίσκεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης - Εικόνες που μαγεύουν

Κρήτη
Κρήτη: Ποια παραλία βρίσκεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης - Εικόνες που μαγεύουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στις 22 κορυφαίες της Ευρώπης

Καθώς οι περιορισμοί κατά της πανδημίας περιορίζονται στην πλειοψηφία των χωρών, ο αριθμός των αφίξεων στην Ελλάδα και την Κρήτη αυξάνονται συνεχώς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για 10-12 χιλιάδες αφίξεις το σαββατοκύριακο του Καθολικού Πάσχα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», κάτι που αναμένεται να ισχύσει σε γενικές γραμμές και το διήμερο του Ορθόδοξου.

«Καθημερινά έχουμε 2.000-3.000 αφίξεις από την περασμένη βδομάδα στο αεροδρόμιο, οπότε είναι σε καλή κατάσταση η ροή των αφίξεων των τουριστών. Η σεζόν ξεκινάει δύο-τρεις βδομάδες πριν το Καθολικό Πάσχα, ενώ έχει ανοίξει περίπου το 40% των ξενοδοχείων. Και τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να ανοίγουν», επισήμανε.

Σχετικά με το πού πάει ο περισσότερος κόσμος στην Κρήτη κατά το Ορθόδοξο Πάσχα, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε τα Χανιά και την Ελούντα ως τους πιο πιθανούς προορισμούς.

«Τώρα υπάρχουν αφίξεις από Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία. Όσον αφορά στη Ρωσία, αεροπλάνο από εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει. Από αυτήν την εξέλιξη χάνουμε 10%».

Το δίκτυο EDEN (European Destinations of Excellence) συγκέντρωσε την λίστα με τις 22 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, με την Ελλάδα και την Κρήτη να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Η λίστα συμπεριλαμβάνει ευρεία γκάμα επιλογών, από απομονωμένες παραλίες για ιδανικές εξορμήσεις, οικογενειακές παραλίες και περιοχές με θαλάσσια σπορ.

Οι 22 παραλίες που επιλέχθηκαν είναι οι περισσότερες με ψήφους από χιλιάδες ταξιδιώτες από 82 χώρες - με το 16% των ψήφων να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ελληνικές παραλίες στην λίστα:

  1. Λιχαδονήσια – Παραλία Μονολιάς

Οι Ελληνικές «Μπαχάμες»

Βρίσκεται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα.

Η περιοχή αποτελείται από μικρά ακατοίκητα νησάκια, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό. Διαθέτει πανέμορφες παραλίες και μάλιστα πολύ καλά οργανωμένες. Η πρόσβαση γίνετε με καραβάκι από τον κάβο ή με σκάφος.

Η παραλία χαρακτηρίζεται στο αφιέρωμα ως «οι Ελληνικές Μπαχάμες».

Ο απομονωμένος «μυστικός παράδεισος» είναι το μεγαλύτερο από το σύμπλεγμα νησιών από έναν μόνο ηφαιστειακό σχηματισμό. Διαθέτει εστιατόριο-μπαρ δημοφιλές στους ταξιδιώτες με σκάφος. Το εισιτήριο για τη διέλευση με σκάφος κοστίζει 10€ μετ' επιστροφής και περιλαμβάνει την ενοικίαση ξαπλώστρας.

  1. Ελαφονήσι, Χανιά

Ο ροζ «παράδεισος» της Κρήτης

Το Ελαφονήσι απέχει 75 χιλιόμετρα περίπου από τα Χανιά, μια διαδρομή που κάνεις περίπου σε μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα, αποτελεί μία από τις λίγες παραλίες με ροζ άμμο στον κόσμο, με χαρακτηριστικά κρυστάλλινα και ρηχά νερά, την ψιλή πολύχρωμη άμμο και το εντυπωσιακό τοπίο.

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, η χερσόνησος συχνά χωρίζεται σε δύο μέρη από το νερό, μεταδίδοντας την εντύπωση ότι είναι ένα ξεχωριστό νησί. Είναι μια προστατευόμενη περιοχή που περιβάλλεται από αμμόλοφους.

Όπως αναφέρεται, στο νησί βρίσκουν καταφύγιο η υπό εξαφάνιση θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, η πιο διάσημη χελώνα στην Ελλάδα, και αρκετά άλλα σπάνια ζώα και φυτά. Για το λόγο αυτό, απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση φυτών, ζώων, κοχυλιών και άμμου από την περιοχή.

Παράλληλα, συμβουλεύει τους αναγνώστες να μην σταματούν στις ξαπλώστρες και να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση των κολπίσκων, όπου υπάρχει λιγότερος κόσμος και είναι δωρεάν. Η περιοχή έχει πλούσια υποβρύχια ζωή και υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης σε κοντινό σημείο.

  1. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Η παραλία σας περιμένει για αξέχαστες διακοπές.

Βρίσκεται στο νησί της Λευκάδας και αποτελεί μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

Παλαιότερα αυτή η παραλία ήταν προσβάσιμη μόνο σε κατσίκες (οι μόνες που μπορούσαν να σκαρφαλώσουν στους πιο απότομους βράχους). Σήμερα, μονοπάτια έχουν αναπτυχθεί και επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να απολαύσουν την παραλία. Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον πλησιέστερο χώρο στάθμευσης και μετά κατεβείτε τις σκάλες, αναφέρεται στο αφιέρωμα.

  1. Άγιος Κωνσταντίνος, Αστυπάλαια

H παραλία έχει εύκολη πρόσβαση, με το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου να είναι ασφάλτινο και στο τέλος ένα μικρό χωμάτινο κομμάτι. Η παραλία έχει βότσαλα και τα νερά είναι βαθιά, με αρμυρίκια για σκιά αλλά και ξαπλώστρες.

Στο σημείο λειτουργεί ταβέρνα και beach bar. Η παραλία έχει θέα στη Χώρα και το κάστρο.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας:

  1. Πόρτο Σάντο – Μαδέιρα – Πορτογαλία
  2. Παραλία Μπολόνια – Καντίθ – Ισπανία
  3. Σέξιλ (Seixal) – Μαδέιρα - Πορτογαλία
  4. Cala Goloritze – Σαρδηνία – Ιταλία
  5. Mitjaneta – Μινόρκα – Νησί στην Ισπανία
  6. Λιχαδονήσια – Παραλία Μονολιάς – Ελλάδα
  7. Baia delle Zagare – Απούλια – Ιταλία
  8. Ελαφονήσι – Κρήτη – Ελλάδα
  9. Santa Giulia – Κορσική – Γαλλία
  10. Hel Peninsula - Πολωνία
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News