Εντυπωσιακός κύκνος στον Κόκκινο Πύργο Μεσαράς (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Εντυπωσιακός κύκνος στον Κόκκινο Πύργο Μεσαράς (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκνοι επισκέπτονται την δυτική Κρήτη, ωστόσο λόγω καιρικών συνθηκών έχουν κάνει την εμφάνισή τους φέτος και σε πιο νότιες περιοχές του νησιού

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πτηνά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα νότια της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στον Κόκκινο Πύργο της Μεσαράς.

Από το πανέμορφο θέαμα εντυπωσιάστηκαν όσοι βρέθηκαν στο σημείο πραγματοποιώντας την βόλτα τους.

Κύκνοι επισκέπτονται την δυτική Κρήτη, ωστόσο λόγω καιρικών συνθηκών έχουν κάνει την εμφάνισή τους φέτος και σε πιο νότιες περιοχές του νησιού.

Οι κύκνοι είναι εντυπωσιακά πουλιά με μακρύ λαιμό, αναλογικά βαρύ σώμα, μεγάλα πόδια, ενώ πετούν με αργά χτυπήματα των φτερών και με τον λαιμό εκτεταμένο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το μήκος τού λαιμού τους, ο οποίος φέρει 23-25 σπονδύλους, αντί των 18-19 που φέρουν τα υπόλοιπα Χηνόμορφα.

Η κύρια τροφή του κύκνου είναι τα υδρόβια φυτά τα όποια τα συλλέγει βυθίζοντας το κεφάλι του και τον λαιμό του στα ρηχά νερά. Τρέφεται επιπλέον με σπόρους, ρίζες φυτών, σκουλήκια και όστρακα. Ο κύκνος αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα στον ουρανό και στη θάλασσα. Μεταναστεύει ομαδικά σχηματίζοντας το σύμβολο “V” σε μεγάλο ύψος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News