Κρήτη

Κρήτη: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα - Που εντοπίζονται οι περισσότερες παραβάσεις

Από «κόσκινο» περνούν οι αγορές τροφίμων, ζαχαροπλαστεία και λαϊκές αγορές, με την προσοχή των ελέγχων να επικεντρώνεται στα ψυγεία και στις συνθήκες διατήρησης των προϊόντων

Εντατικοποιείται το σαφάρι ελέγχων από επόπτες υγείας σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες σε αγορές τροφίμων κρεοπωλεία, αρτοποιεία ζαχαροπλαστεία λαϊκές αγορές αλλά και εγκαταστάσεις διάθεσης προϊόντων.

Ο υγειονομικός έλεγχος αφορά την παραγωγή αλλά και διάθεση αγαθών με ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται σε ψυγεία και συνθήκες διατήρηση ευπαθών προϊόντων τα οποία αγοράζουν οι καταναλωτές για το τραπέζι της Λαμπρής.

Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες διατήρησης ευπαθών προϊόντων

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχων Διεύθυνσης Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Σπύρος Χαρτοφύλακας, ανέφερε στην κάμερα του ΚΡΗΤΗ TV: «Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο τα ψυγεία εκεί δίνουν με το μεγαλύτερο βάρος γιατί συνήθως υπερφορτώνονται τα ψυγεία λόγω της εποχής και της ζήτησης και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή με τις θερμοκρασίες και στην σωστή φόρτωση ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην αλλοίωση των προϊόντων».

Τα προβλήματα που εντοπίζονται

Ο Αντώνης Παπαδάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτη, εξηγεί που εντοπίζονται, μέσω των ελέγχων που διεξάγονται στις αγορές, τα περισσότερα προβλήματα.

«Τα προβλήματα που εντοπίζονται έχουν να κάνουν με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, τις περισσότερες φορές πρόκειται για απλές παραβάσεις όπως μη σωστή θερμοκρασία συντήρησης ή την μη αναγραφή παραγωγής στην ετικέτα του παρασκευασμένου τρόφιμου», τόνισε ο κ. Παπαδάκης και συνέχισε λέγοντας «Εμείς ως υγειονομικές υπηρεσίες έχουμε την δυνατότητα να κλείσουμε αυτές τις επιχειρήσεις όμως ευτυχώς τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο», κατέληξε.

Οι «τσιμπημένες» τιμές δεν αφήνουν περιθώρια για σπατάλες

Με λίγα και πασχαλινά εδέσματα οι κρητικοί ετοιμάζονται να στήσουν το πασχαλινό τραπέζι, με την τιμή του όμως να έχει αυξηθεί κατά 9%, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου έρευνας Λιανεμπορίου καταναλωτικών αγαθών κι την τσιμπημένη τιμή του αρνιού. Τα ψώνια θα είναι περιορισμένα αφού οι λογαριασμοί τους πνίγουν.

Καλιτσούνια και κουλούρια θα έχουν την τιμητική με τους αρτοποιούς να επιχειρήσουν να διατηρήσουν τις τιμές στο ίδιο επίπεδο παρά την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

Όπως αναφέρουν οι Ηρακλειώτες ακόμη και αν το τραπέζι φέτος θα είναι λίγο πιο φτωχό σημασία έχει ότι οι οικογένειες θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα.

 

 

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια