Μαρινάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας - Τι ανέφερε για τους αυξημένους λογαριασμούς

Κρήτη
Μαρινάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας - Τι ανέφερε για τους αυξημένους λογαριασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV, για τις πρόωρες εκλογές, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο ήταν παρών

Στο Ηράκλειο για επαφές ενόψει του προσυνεδρίου της ΝΔ παρουσία του Κυριακού Μητσοτάκη βρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ  Παύλος Μαρινάκης.

Λίγο πριν το προσυνέδριο στο Ηράκλειο, ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, με την Κατερίνα Σαλαπάτα, και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις πρόωρες εκλογές αλλά και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο παραβρέθηκε.

Ο προεκλογικός χαρακτήρας του προσυνεδρίου

Ο Παύλος Μαρινάκης αρχικά ερωτώμενος για τον προεκλογικό χαρακτήρα με τον οποίο έχει χαρακτηριστεί το προσυνέδριο απάντησε: «Δεν μπορεί να προσδοθεί προεκλογικός χαρακτήρας στο προσυνέδριο, καθώς δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα από τα δυο προσυνέδρια ενόψει του 14ου Τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το Δεκέμβριο αλλά λόγω της έλευσης της παραλλαγής  Όμικρον έχει μετατεθεί για την 6η έως την 8η Μαΐου, δηλαδή σε περίπου τρεις εβδομάδες.  Είναι προγραμματισμένα δύο προσχέδια το ένα στην Θεσσαλονίκη και το άλλο στο Ηράκλειο».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι αλλά και τη «φθορά» του κόμματος ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ξεκαθάρισε πώς: «Ο πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας το 2023 γιατί τότε θα κριθεί και ο ίδιος και η κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, γιατί η εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος τηρείται κατά γράμμα κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς από τοι είχε εξαγγελθεί αρχικά», ανάφερε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε μιλώντας για την φθορά του κόμματος στην οποία έχει γίνει αναφορά.

«Συγκριτικά με άλλε περιπτώσεις κυβερνίσεων, περίπου μετά το πέρα της μισής και πλέον  θητείας τους, είναι αρκετά ανθεκτική η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα σε μια αναγωγή βρίσκεται και στα εκλογικά της ποσοστά των τελευταίων εκλογών, αν αναλογιστεί ποιος είναι ο πήχης τι έχει συμβεί σε όλη την χώρα αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα αυτά τα 3 χρόνια που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δύσκολες συγκυρίες

Αναφορικά για τις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι: «Καμία από αυτές τις δυσκολίες δεν έχουν προκληθεί στην χώρα εξαιτίας της κυβέρνησής όμως ως κυβέρνηση της χώρας οφείλει να τις αντιμετωπίσει», και συνέχισε μιλώντας για το κόμμα που εκπροσωπεί: «Είμαι πολύ περήφανος για το κόμμα που εκπροσωπώ γιατί η χώρα μας σε έναν αγώνα πολιτών και πολιτείας στέκεται όρθια κι με αυτή την λογική πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες υλοποιώντας όσα λέγαμε προεκλογικά.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εκπροσώπησε το κόμμα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 15 Απριλίου και αναφέρθηκε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως: «Είναι σημαντική η παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στα συνέδρια των υπολοίπων. Ακούγοντας στην ομιλία του τέως πρωθυπουργού αισθάνθηκα σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που μιλούσε λίγο πριν τις εκλογές του 2015, σαν να μην κυβέρνησε ποτέ, έταξε αρκετά κατά τη συνήθη τακτική αυτού του πολιτικού χώρου της Αριστεράς, αλλά κανένα από αυτά δεν έκανε πράξη όσο κυβερνούσε, ενώ κάποια άλλα έχουν γίνει ήδη από την παρούσα κυβέρνηση».  

Παραμένει ο «εφιάλτης» των αυξημένων λογαριασμών

Ερωτηθείς για το πότε θα «ξεφουσκώσουν» οι λογαριασμοί ρεύματος και προς ποια κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση επ’ αυτού, ο ίδιος αν και αναγνώρισε το πρόβλημα περιορίστηκε στο να απαντήσει πως «το κράτος αναγκάζεται να αναπροσαρμόζει τον προϋπολογισμό του για να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά», ενώ συμπλήρωσε πως «όσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση, τόσο θα διαρκέσει η στήριξη με βάση πάντα τα δημόσια οικονομικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News