Πάσχα 2022: Στα ύψη οι τιμές του οβελία - Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις (βίντεο)

Κρήτη
Πάσχα 2022: Στα ύψη οι τιμές του οβελία - Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ώρα, σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα σφαγεία ενόψει Πάσχα

Προβληματισμός στην αγορά για καταναλωτές και κρεοπώλες με την τιμή του πασχαλινού οβελία φέτος να αναμένεται εξαιρετικά «αλμυρή». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κτηνοτρόφοι στον νησί σφάζουν στα 6 με 6,50 ευρώ , με την τιμή του αρνιού να εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς το αρνάκι γάλακτος θα αγγίξει τα 12 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της αγοράς, μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι παραγγελίες θα έχουν οι κρεοπώλες την Μεγάλη Δευτέρα.

Το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα Ελληνικά νοικοκυριά κάνει τους καταναλωτές να δυσανασχετούν, με τους τελευταίους να περιορίζουν το φετινό Πάσχα τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα.

Την ίδια ώρα, σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα σφαγεία ενόψει Πάσχα, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στο δημοτικό σφαγείο Μοιρών. Το εν λόγω σφαγείο αποτελεί το μοναδικό σε επίπεδο νομού, το οποίο καλύπτει κυρίως τις ανάγκες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου ενώ σε καθημερινή βάση σφάζονται περίπου 1350 αμνοερίφια , για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ενόψει Πάσχα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News