Σεισμός 4.7 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Προηγήθηκε ένας ακόμη μεγέθους 3.2

Κρήτη
Σεισμός 4.7 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Προηγήθηκε ένας ακόμη μεγέθους 3.2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» τους κατοίκους του Ηρακλείου - Προηγήθηκε ένας ακόμη μεγέθους 3.2

Νέα σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, 13 Απριλίου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το βράδυ ήταν μεγέθους 4.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εντοπίζεται 43 χιλιόμερα νότια νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. 

Σημειώνεται ότι στην αναθεωρημένη εκτίμηση του Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ αρχικά η καταγραφή ήταν 4.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ότι λίγο πριν σημειώθηκε άλλος ένας σεισμός με επίκεντρο το ίδιο σημείο, μεγέθους 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Ακολουθεί η καταγραφή της αναθεωρημένης εκτίμησης και η δόνηση που προηγήθηκε των 4.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News