Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 52χρονος που κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 52χρονος που κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της μικρής, επί πέντε έτη: Η ανήλικη φέρεται να έπεφτε θύμα των ασελγών πράξεων του πατέρα της, από τα 12 έως τα 17 της, έως ότου βρήκε το θάρρος να μιλήσει και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης

To δρόμο για τη φυλακή παίρνει ένας 52χρονος Κρητικός, σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του, πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια.

Ειδικότερα, ο 52χρονος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της μικρής, επί πέντε έτη: Η ανήλικη φέρεται να έπεφτε θύμα των ασελγών πράξεων του πατέρα της , από τα 12 έως τα 17 της, έως ότου βρήκε το θάρρος να μιλήσει και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία έγινε το 2010, αφού η ανήλικη είχε συμπληρώσει τα 17 της έτη. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έλαβε χώρα το 2018 στη Νεάπολη Λασιθίου: Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον πατέρα για βιασμό ανηλίκου, για αποπλάνηση ανηλίκου και για «αιμομιξία».

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ποινή 10 ετών για την αποπλάνηση, ποινή 10 ετών για την αιμομιξία και ποινή 5 ετών για το βιασμό. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, ήταν κάθειρξη 17 ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο είχε χορηγήσει τότε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι ως εκ τούτου, ο καταδικασθείς παρέμενε εκτός φυλακής μέχρι σήμερα.

Σήμερα Τετάρτη, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο), το οποίο έκρινε εκ νέου ένοχο τον 52χρονο.

Παρά το ότι η ποινή που του επιβλήθηκε, μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (κάθειρξη 8 ετών), ο 52χρονος –ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες- οδηγείται στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Το δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχο τον 52χρονο για βιασμό ανηλίκου και για αποπλάνηση ανηλίκου. Ωστόσο, η πράξη της «αιμομιξίας» έχει γίνει πλέον πλημμέλημα ( γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών) κι έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει 8 έτη από την τέλεσή της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε σήμερα ποινή 6 ετών για την αποπλάνηση και ποινή 4 ετών για το βιασμό. Ας σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σήμερα στον 52χρονο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς επί μακρόν μετά την πράξη του.

Συνολικά, του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, ποινή κάθειρξης 8 ετών κι έτσι ο καταδικασθείς επιστρέφει στη φυλακή.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες κι έκανε λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του. Ωστόσο, δεν έπεισε την Έδρα η οποία τον έκρινε ομόφωνα ένοχο. Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν σήμερα βρίσκονταν η ίδια η παθούσα, η μητέρα της, καθώς και φίλες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ειπώθηκε σήμερα από τους μάρτυρες, ο καταδικασθείς φέρεται να ασκούσε σωματική βία τόσο στη σύζυγο, όσο και στην κόρη του. Εξάλλου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 52χρονος φέρεται ότι είχε προβεί σε παρενοχλητική συμπεριφορά σε βάρος και ανήλικων -τότε- φίλων της κόρης του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News