Κρήτη

Λέων στην «Ώρα Αιχμής»: Στοιχεία σοκ για τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα (βίντεο)

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που έχει αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας που έχει σοκάρει όλη την χώρα, τα στοιχεία και στον θάνατο της Ίριδας δείχνουν ασφυκτικό θάνατο, δεδομένο που προκαλεί νέα ερωτηματικά και για τον θάνατο της Μαλένας, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Μετά τον τραγικό θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καταπέλτης ήταν ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που έχει αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας που έχει σοκάρει όλη την χώρα, τα στοιχεία και στον θάνατο της Ίριδας δείχνουν ασφυκτικό θάνατο, δεδομένο που προκαλεί νέα ερωτηματικά και για τον θάνατο της Μαλένας.

Μάλιστα και στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» ο κ. Λέων τόνισε πως δέχεται απειλές για την ζωή του, ωστόσο για τον ίδιο αυτό που έχει σημασία είναι να εκφράζει την ιατροδικαστική του άποψη ανεπηρέαστα.

Ως προς τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, τόνισε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

«Στην Ίριδα τα ευρήματα που έχει στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου». Για τον θάνατο της Μαλένας και εδώ σύμφωνα με τον κ. Λέων, υπάρχουν καθαρές τοξικολογικές εξετάσεις, υπάρχει όμως το δεδομένο του ασφυκτικού θανάτου. Μάλιστα στο ερώτημα αν υπάρχουν συνεργοί ο κ. Λέων είπε ότι η έρευνα θα φέρει εξελίξεις και για άλλα πρόσωπα, τονίζοντας ότι μιλάμε για μια υπόθεση πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά της χώρας.

Σχετικά με όσα δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη για τον θάνατο της Ίριδας, ότι δηλαδή μόλις έφτασε στο σπίτι είδε την Ρούλα Πισπιρίγκου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο βρέφος και ότι το πόδι του ήταν παγωμένο, ο κ. Λέων δήλωσε: «Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι φτάνει ό πατέρας σε μία στιγμή που επιβεβαιωμένα είναι νεκρό το παιδί. Υπάρχουν δύο άτομα στο σπίτι, δεν δήλωσαν την παρουσία κανενός άλλου. Ότι συνέβη στο παιδί οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν».

Ο γνωστός ιατροδικαστής που έχει συνδέσει το όνομα τους με την υπόθεση της Πάτρας αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην διερεύνηση δεδομένων και υλικών μετά την διαδικασία των εκταφών.

Ο κ. Λέων επεσήμανε πως «στην Ελλάδα έχουμε ένα εξαιρετικό εργαστήριο, το οποίο μάλιστα είναι πρωτοπόρο στην ανάλυση τριχών εδώ και πάρα πολλά έτη. Συνεπώς έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αναλύσει τις τρίχες και να μας δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα. Πρόκειται για το εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών στο οποίο προΐσταται ένας επιστήμονας από τους δέκα καλύτερους στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις έρευνες για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας ο κ. Λέων εκτιμά ότι το εργαστήριο στο νησί «μπορεί να συμβάλει σε μια τέτοια υπόθεση που έχει να κάνει και με μακροχρόνια χρήση ουσιών. Ουσιαστικά έχει λυθεί το θέμα της αιτίας θανάτου του 9χρονου κοριτσιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για τη χρήση κάποιας ουσίας. Αυτό λοιπόν το εύρημα, για να μπορέσουμε να το πάμε και πίσω στον χρόνο, δηλαδή για να μπορέσουμε να δούμε τι έχει γίνει και αν υπήρξαν και προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες με φαρμακευτικές ουσίες, η μόνη μέθοδος είναι αυτή της ανάλυσης των τριχών. Και το πλέον αξιόπιστο εργαστήριο στην Ελλάδα για αυτή την περίπτωση είναι ακριβώς αυτό που υπάρχει στην Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια