Μάταλα: Δράσεις καθαρισμού της παραλίας ενόψει καλοκαιριού

Κρήτη
Μάταλα: Δράσεις καθαρισμού της παραλίας ενόψει καλοκαιριού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος της δράσης είναι αφενός ο καθαρισμός του βυθού και αφετέρου, ο καθαρισμός του χώρου περιφερειακά της παραλίας

Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει η μεγάλη περιβαλλοντική δράση που σχεδιάζεται για τον καθαρισμό που θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο των Ματάλων και περιμετρικά της παραλίας. Στόχος της δράσης είναι αφενός ο καθαρισμός του βυθού και αφετέρου, ο καθαρισμός του χώρου περιφερειακά της παραλίας.

Την δράση πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Φαιστού, με την συνεργασία και υποστήριξη της Κοινότητας Πιτσιδίων – Ματάλων, της Μάταλα Μονομετοχική Α.Ε., την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, που αναλαμβάνει εθελοντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κι εκτέλεση καθαρισμού του βυθού, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – παράρτημα Μοιρών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων – Ματάλων.

Η οργάνωση της δράσης προγραμματίζεται για την Κυριακή 17 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί έως και τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση βραβεύσεων για τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων.

Αναφέρεται ότι η δράση είναι ανοικτή σε λοιπούς Συλλόγους, εκπροσώπους φορέων και κοινό, οι οποίοι και μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες λεπτομέρειες με την Κοινότητα Πιτσιδίων – Ματάλων και το Δήμο Φαιστού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News