Σητεία: Αποφυλακίζεται ο 37χρονος που έχει καταδικαστεί για το θάνατο του Τηλέμαχου Κακουλίδη

Κρήτη
Σητεία: Αποφυλακίζεται ο 37χρονος που έχει καταδικαστεί για το θάνατο του Τηλέμαχου Κακουλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο 37χρονος είχε υποβάλει το προηγούμενο διάστημα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί άμεσα ο 37χρονος Κρητικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την υπόθεση θανάτου του 44χρονου λογιστή Τηλέμαχου Κακουλίδη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός το Νοέμβριο του 2019, σε περιοχή της Σητείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Νέα Κρήτη» και του neakriti.gr, ο 37χρονος είχε υποβάλει το προηγούμενο διάστημα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος είχε προφυλακιστεί το Νοέμβριο του 2019 και τον περασμένο Σεπτέμβριο δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως».

Η αίτηση αποφυλάκισης του 37χρονου εξετάστηκε σήμερα Τετάρτη από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο), το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο να ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Έτσι, ο 37χρονος αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει νωρίτερα να γίνει δεκτή η αίτηση του 37χρονου.

Σ’ αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι στην υπόθεση θανάτου του αδικοχαμένου Κακουλίδη εμπλέκεται και ο πατέρας του 37χρονου άνδρα.

Ο 57χρονος καταδικάστηκε -και αυτός- τον περασμένο Σεπτέμβριο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως» σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Σε αντίθεση με το γιο του, πάντως, στον 57χρονο χορηγήθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Έτσι, ο πατέρας του 37χρονου δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Ωστόσο, πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το χρονικό

Ο Τηλέμαχος Κακουλίδης εντοπίστηκε νεκρός νωρίς το πρωί της 21ης Νοεμβρίου του 2019, σε περιοχή της Σητείας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άτυχος λογιστής δηλητηριάστηκε από ναρκωτική ουσία.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, παρά το ότι ο 44χρονος άνδρας βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση κι ενώ ήταν στο σπίτι του 37χρονου και του 57χρονου, εκείνοι δεν έκαναν τίποτα για να τον σώσουν, παρά τον εγκατέλειψαν αβοήθητο σε ερημικό σημείο περίπου 100 μέτρα μακριά κι ενώ ο 44χρονος ήταν εν ζωή, με αποτέλεσμα τελικά εκείνος να ξεψυχήσει.

Η δίκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Πατέρας και γιος κάθισαν στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου κατηγορούμενοι για την πράξη της «θανατηφόρας έκθεσης».

Στη δίκη, ωστόσο, η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει τη μεταβολή της κατηγορίας από «θανατηφόρα έκθεση» σε «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως».

Όντως, η Έδρα, “υιοθετώντας” την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε τη μεταβολή της κατηγορίας κι έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως».

Επισημαίνεται ότι δεν αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό σε κανέναν από τους δύο. Τελικά, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών και στους δύο άνδρες.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο 37χρονος επέστρεψε στη φυλακή, όπου βρισκόταν από τον Νοέμβριο του 2019 καθώς δε δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Αντίθετα, ο πατέρας του παρέμεινε ελεύθερος, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ωστόσο, του επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά την απολογία του, ο 57χρονος πατέρας είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Είπε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος βρισκόταν στον όροφο του σπιτιού του και κοιμόταν, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβη.

Ο 37χρονος γιος του είχε ισχυριστεί ότι ο πατέρας του δεν εμπλέκεται επ’ ουδενί στην υπόθεση κι ότι έμπλεξε εξαιτίας του ίδιου.

Είπε ακόμη ότι το βράδυ της 20ής Νοεμβρίου του 2019 έκαναν μαζί με τον αείμνηστο Κακουλίδη χρήση ηρωίνης κι ότι έπεσαν κι οι δύο σε λήθαργο.

Σύμφωνα με τον 37χρονο, όταν ο ίδιος συνήλθε, είδε τον 44χρονο να είναι αναίσθητος και παγωμένος και - όπως είπε - θεώρησε ότι έχει πεθάνει.

Τότε, όντας σε κακή κατάσταση από τη χρήση ναρκωτικής ουσίας και φοβούμενος μην “μπλέξει”, μετέφερε τον Κακουλίδη μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του, όπου τον άφησε.

Η μάνα

Κατά την ακροαματική διαδικασία είχαν καταθέσει ως μάρτυρες του κατηγορητηρίου δύο αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση, αλλά και ιατροδικαστές.

Εξάλλου, ως μάρτυρες είχαν καταθέσει και οι γονείς του αδικοχαμένου λογιστή.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα του θύματος καταφέρθηκε εναντίον των κατηγορουμένων, λέγοντας πως, εάν είχαν ενημερώσει το ΕΚΑΒ ή είχαν μεταφέρει το παιδί της στο νοσοκομείο έγκαιρα, ο 44χρονος πιθανώς θα ζούσε.

Μετά την έκδοση της απόφασης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δικηγόρος της οικογένειας Κακουλίδη, Γιώργος Κοκοσάλης είχε δηλώσει: «Φυσικά καμία απόφαση δε θα φέρει τον άτυχο Τηλέμαχο πίσω. Ωστόσο, για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι συμπεριφορές τέτοιου απάνθρωπου τύπου δε μένουν ατιμώρητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News