Κωνσταντίνα Πάλλη: Ένα θεατρικό εργαστήρι για άτομα με αναπηρίες (βίντεο)

Κρήτη
Κωνσταντίνα Πάλλη: Ένα θεατρικό εργαστήρι για άτομα με αναπηρίες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το εργαστήρι θεάτρου για άτομα με Αναπηρίες μίλησε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Πάλλη , καλεσμένη στην Ανδριανή Αγγελιδάκη και την εκπομπή «Ανδριανή»

Στην εκπομπή «Ανδριανή», βρέθηκε καλεσμένη η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Πάλλη, η οποία παρουσίασε ένα εργαστήρι θεάτρου για άτομα με Αναπηρίες. Το εργαστήρι θεάτρου για άτομα με Αναπηρίες, είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό τριών ανθρώπων και που έρχεται να δώσει διέξοδο στην πνευματική καλλιέργεια, να προσφέρει ψυχική ανάταση και κοινωνικοποίηση σε ανθρώπους που μέχρι τώρα αποκλείονταν από την σπουδή της συγκεκριμένης τέχνης.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία  κινητική αναπηρία, μερική ή ολική έκπτωση των σωματικών τους λειτουργιών σε καθημερινές δραστηριότητες (π.χ. δυσκολίες κίνησης, χρόνιες και ανίατες παθήσεις κ.λπ.).

Τα μαθήματα του εργαστηρίου έχουν σαν στόχο να διερευνήσουν μορφές και κώδικες επικοινωνίας μέσα από τις τεχνικές και τις πρακτικές του Ψυχολογικού θεάτρου (σύστημα Στανισλάφσκι).

Από τη φύση του, το Θέατρο στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή απομόνωσης και αποκλεισμού. Από την άλλη πλευρά, άτομα με κινητικές αναπηρίες (συγγενείς ή επίκτητες) βρίσκονται πολλές φορές αποκλεισμένοι από τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης, στερούμενοι πνευματικής καλλιέργειας, συναισθηματικής και ψυχολογικής ανάτασης, αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους και ουσιαστικής σύνδεσης με τα υπόλοιπα μέλη του κοινωνικού συνόλου, δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Πάλλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News