Καιρός: Προσωρινή ανάπαυλα στην ζέστη και την σκόνη το Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Καιρός: Προσωρινή ανάπαυλα στην ζέστη και την σκόνη το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου στην Κρήτη - Σε ανοιξιάτικα επίπεδα οι θερμοκρασίες στο νησί

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες από σήμερα Σάββατο, 2 Απριλίου στην Κρήτη, σύμφωνα με τις προγνώσεις, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε ανοιξιάτικα επίπεδα με τις μέγιστες κοντά στους 22 βαθμούς, μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα που μίλησε στο neakriti.gr, οι πρώτες ημέρες του Απριλίου δεν επιφυλάσσουν καιρικές εκπλήξεις. 

Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο σήμερα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν και στο Αρκαλοχώρι σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός και στα Χανιά, με αραιές νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα Σφακιά με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Καλές οι καιρικές συνθήκες και στην Ιεράπετρα σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στο Ρέθυμνο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στα Ανώγεια μέχρι το απόγευμα, όπου και μετά ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές στα βόρεια όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 22 και στα νησιά του Αιγαίου κατά τόπους τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου - Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά είναι πιθανώς να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 1 Απριλίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών δυτικών νοτιοδυτικών 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News