Πολύπαθος δρόμος Μεσσαράς: Αφαίρεσαν μεταλλικά στηθαία από γέφυρες (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Πολύπαθος δρόμος Μεσσαράς: Αφαίρεσαν μεταλλικά στηθαία από γέφυρες (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα μεταλλικά στηθαία από τρεις γέφυρες του νέου δρόμου της Μεσαράς

Αίσθηση και προβληματισμό έχει γεννήσει η αφαίρεση τμημάτων από τα μεταλλικά στηθαία σε τρεις γέφυρες στο νέο δρόμο της Μεσαράς, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο της κατολίσθησης.

Οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το γεγονός ότι ο επίμαχος δρόμος παραμένει κλειστός για τα οχήματα, απέσπασαν τις μεταλλικές κατασκευές, συνολικού μήκους 100 μέτρων όπως και τις κάμερες ασφαλείας από τη σήραγγα Απομαρμά.

Για την κλοπή ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Εισαγγελία από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με στελέχη του να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν αφαιρέθηκαν καλώδια χαλκού από τις εγκαταστάσεις της σήραγγας Απομαρμά.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης της κατολίσθησης, όπου ήδη εκτελούνται εργασίες σταθεροποίησης του επιχώματος ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο δρόμος να δοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία την περίοδο του Πάσχα εφόσον διασφαλίζονται οι συνθήκες ασφάλειας για τους οδηγούς.

 Ήδη, το υπουργείο ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων και άλλων σημείων που απαιτούν εργασίες αντιστήριξης και όχι μόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News