Παλαιόκαστρο Σητείας: Αντιδράσεις για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη ΝΑTURA (βίντεο)

Κρήτη
Παλαιόκαστρο Σητείας: Αντιδράσεις για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη ΝΑTURA (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημότες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορείς και σωματεία προχώρησαν σε διαμαρτυρία, εκφράζοντας την αντίθεση τους για τα νέα δεδομένα τα οποία αποτελούν όπως είπαν ταφόπλακα στην ανάπτυξη των τουριστικών περιοχών

Ξεσηκωμός στο Παλαίκαστρο Σητείας για τους περιορισμούς που θέτει η ειδική περιβαλλοντική μελέτη ΝΑTURA, σύμφωνα με την οποία μπαίνει φραγμός στη δόμηση, σε ήπιες δραστηριότητες όπως το σερφ και το κολύμπι σε περιοχές όπως ο Κουρεμένος, το Βάι και ο Ξηρόκαμπος. 

Δημότες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορείς και σωματεία προχώρησαν σε διαμαρτυρία, εκφράζοντας την αντίθεση τους για τα νέα δεδομένα τα οποία αποτελούν όπως είπαν ταφόπλακα στην ανάπτυξη των τουριστικών περιοχών. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Δημάρχου Σητείας ο οποίος συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου τέθηκε επί τάπητος η ειδική περιβαλλοντική μελέτη Νατούρα, η οποία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ανατολική Κρήτη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης παρουσίασε την τελική του εισήγηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα … λάθη και στις ακραίες περιπτώσεις, ενώ τράβηξε κόκκινη γραμμή στο ζήτημα της εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε περιοχές ΝΑTURA. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Ξυλούρη, υπάρχει αναδίπλωση της μελετητικής ομάδας στο ζήτημα της απαγόρευσης της κολύμβησης, όπως στη περιοχή του Κουρεμένου, ενώ τους επόμενους μήνες θα υπάρξει νέος κύκλος διαλόγου, προτού εκδοθεί το Προεδρικό διάταγμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News