Αρκαλοχώρι: Στο έλεος της γραφειοκρατίας οι σεισμόπληκτοι - Αγώνας δρόμου για την αποζημίωση (βίντεο)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Στο έλεος της γραφειοκρατίας οι σεισμόπληκτοι - Αγώνας δρόμου για την αποζημίωση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο 70 φάκελοι έχουν κατατεθεί σε σύνολο πάνω απο 10.000 αιτήσεις κατά τη διαδικασία αποζημίωσης, αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», Μάρκος Κοκολάκης

Επτά μήνες μετά από τον κύριο σεισμό στο Αρκαλοχώρι, οι δήμοι Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων προσπαθούν όπως μπορούν να καλύψουν το κενό και να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών.

Δεκάδες οικογένειες που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. 

Οι δήμαρχοι των σεισμόπληκτων περιοχών κ.κ. Μανόλης Φραγκάκης και Μανόλης Κοκοσάλης, καλεσμένοι στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, περιγράφουν πώς οι αρχές και οι δημότες προσπαθούν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό για να καλύψουν τις ανάγκες, όταν την ίδια στιγμή πολλές περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, απειλούνται από ερήμωση, καθώς εκατοντάδες είναι και οι πολίτες που έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, λόγω των σημαντικών ζημιών και φθορών που έχουν υποστεί τα σπίτια τους.

Μάλιστα, σε απευθείας σύνδεση με το Αρκαλοχώρι ο πρόεδρος των σεισμόπληκτων κατοίκων, Μάρκος Κοκολάκης, από τα γραφεία του συλλόγου «Ελπίδα», μετέφερε την κραυγή αγωνίας των κατοίκων που πλέον και στην σκιά των ανατιμήσεων αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των ζημιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη, μόλις 70 είναι οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί σε σύνολο πάνω απο 10.000, ενώ μόλις 4 μηχανικοί καλούνται να φέρουν εις πέρας την διαδικασία των ελέγχων.

Ο ίδιος ήταν καταπέλτης, λέγοντας πως κανείς δεν έχει λάβει αποζημίωση με την περιοχή να έχει οηγηθεί στην απόλυτη οικονομική καταστροφή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου έκανε λόγο για κοροϊδία της ίδιας της πολιτείας, με αιχμάλωτους τους εξαθλιωμένους, πλέον, οικονομικά και ψυχολογικά κατοίκους. Ζήτησε άμεσες λύσεις, τονίζοντας ότι η ανοχή, αλλά και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News