Καιρός: Τοπικές βροχές, ισχυροί νοτιάδες και αφρικανική σκόνη αύριο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Τοπικές βροχές, ισχυροί νοτιάδες και αφρικανική σκόνη αύριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυελλώδεις ανέμους στα 10 μποφόρ και θερμοκρασία στους 30 με 32ο C  προβλέπουν οι μετεωρολόγοι – Πότε αναμένεται στην χώρα νέο ψυχρό μέτωπο από την βόρεια Ευρώπη το οποίο θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την σκόνη – Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη θα είναι οι ισχυροί νότιοι άνεμοι και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο νησί με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να φτάνει τους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις.

Ειδικότερα, για αλλαγή του σκηνικού του καιρού μίλησε το πρωί της Δευτέρας, 28 Μαρτίου στον 98.4 και την δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος τόνισε ότι η κορύφωση της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη - Παρασκευή.     

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο πυκνές νεφώσεις θα εκδηλωθούν την Τρίτη, 29 Μαρτίου, κατά διαστήματα, ενώ αναμένονται και πρόσκαιρες σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρή άνοδο, και πιο συγκεκριμένα θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη 6 Μποφόρ.

Ακολουθεί - όπως λέει ο ίδιος - ένα ψυχρό μέτωπο από τη Βόρεια Ευρώπη σε βάθος Σαββατοκύριακου που αναμένεται να «καθαρίσει» την ατμόσφαιρα, το οποίο θα συνοδεύεται και με βροχή, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα φθάσει στα νότια της χώρας και στην Κρήτη. 

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αναμένονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας την Τρίτη, από το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Στο Αρκαλοχώρι αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το πρωί και το απόγευμα προβλέπονται έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο έντονες νεφώσεις θα επικρατήσουν μόνο τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια αναμένονται έντονες νεφώσεις το πρωί, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένονται νεφώσεις μόνο το πρωί, η υπόλοιπη ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά Χανίων αναμένονται έντονες νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, τα σύννεφα θα αναπτυχθούν και το απόγευμα αναμένεται έντονη βροχόπτωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου προβλέπονται έντονες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα προβλέπονται έντονες νεφώσεις το πρωί και αραιή συννεφιά το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Στην Αττική

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία αίθριος.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News