Έτοιμα τα Ανώγεια για το τριήμερο - Εκχιονίστηκαν οι δρόμοι (εικόνες)

Κρήτη
Έτοιμα τα Ανώγεια για το τριήμερο - Εκχιονίστηκαν οι δρόμοι (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη την εβδομάδα τα εκχιονιστικά οχήματα δούλευαν για το εορταστικό τριήμερο στα ορεινά Ανώγεια, όπου ο 8ος φετινός χιονιάς, πήρε... «παράταση» μέχρι την Άνοιξη

Δουλειά έπιασαν τα εκχιονιστικά οχήματα στα ορεινά Ανώγεια, «ξεχιονίζοντας» όλη την εβδομάδα τους δρόμους από το παχύ χιόνι. Έτσι, το εορταστικό τριήμερο της εθνικής εορτής, τα Ανώγεια θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους.

Μάλιστα, η θερμοκρασία αναμένεται το τριήμερο να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη, αγγίζοντας τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, διευκολύνοντας τις εξορμήσεις και καθιστώντας τις ακόμη πιο ευχάριστες.

Στα Ανώγεια, τον φετινό χειμώνα έχει χιονίσει 8 φορές, με τον 8ο χιονιά να παίρνει… «παράταση» μέχρι την Άνοιξη.

To neakriti.gr συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Ανωγείων, Μανώλη Βρέντζο, ο οποίος αναφέρθηκε στον 8ο κατά σειρά χιονιά της χρονιάς, όπως και στο απαραίτητο «ξεχιόνισμα». Ειδικότερα, όπως είπε ο ίδιος: «Αυτές τις ημέρες ‘’ξεχιονίζαμε’’, ώστε το τριήμερο, το χωριό μας να είναι κατάλληλο για εξορμήσεις. Οι δρόμοι είναι καθαροί και οι Ανωγειανοί επαγγελματίες και οικοδεσπότες είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο. Φυσικά, χρειάζεται πάντα προσοχή στους δρόμους.».

Ανωγειανό αχνιστό αντικριστό, παραδοσιακές πίτες με μέλι, μακαρόνια με ανθότυρο, γαλακτομπούρεκο, αλλά και το χειμωνιάτικο παγωτό των ορεινών Κρητικών χωριών, πετιμέζι με… χιόνι, αποτελούν μερικά εκ των εδεσμάτων, που φιλεύονται οι επισκέπτες των Ανωγείων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News