Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη στην Κρήτη - Ποια η πρόγνωση για την 25η Μαρτίου

Κρήτη
Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη στην Κρήτη - Ποια η πρόγνωση για την 25η Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Πέμπτη, 24 Μαρτίου σε ολόκληρη την Κρήτη - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την 25η Μαρτίου

Ανοιξιάτικα αναμένεται να είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις, καθώς υποχωρούν τα φαινόμενα και θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, το πρωί της Πέμπτης, τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν τοπικά, κυρίως στις ορεινές περιοχές, ενώ πριν από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη την Κρήτη, διατηρώντας κάποιες νεφώσεις, ενώ σταδιακά η ηλιοφάνεια θα κερδίζει έδαφος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 Μποφόρ, ενώ από το βράδυ της Πέμπτης θα εξασθενίσουν περισσότερο. Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Η ελάχιστη θερμοκρασία στις πεδινές και παράκτιες ζώνες θα κυμανθεί από 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις πεδινές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, 25η Μαρτίου, ο καιρός αναμένεται να είναι πάρα πολύ καλός, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις θα είναι καθαρή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με την ένταση να κυμαίνεται 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα, αν και τις πρωινές ώρες θα υπάρχει ψύχρα.

Ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στις παράκτιες περιοχές, 10 βαθμοί Κελσίου και μέγιστες τιμές 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καλός προβλέπεται ο καιρός σύμφωνα με τον κ. Λέκκα και το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια, παρά τις αραιές υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ήπιοι και οι θερμοκρασίες πολύ καλές για την εποχή.  

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές εκτός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά αυτής με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

//--> //-->

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτη, 23 Μαρτίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βορείων ανέμων 6 έως 8 με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News