Κρήτη: «Παγωμένη» η αγορά από το «κύμα» ακρίβειας - Αγωνιούν οι επιχειρηματίες (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: «Παγωμένη» η αγορά από το «κύμα» ακρίβειας - Αγωνιούν οι επιχειρηματίες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που το κύμα ακρίβειας πλήττει την πλειοψηφία των νοικοκυριών, φαίνεται πως τα εμπορικά καταστήματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα
  • Σε δεύτερη μοίρα ανάγκες και ένδυση και υπόδηση
  • Με το σταγονόμετρο οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα
  • Μετά το «φιλί ζωής» των εκπτώσεων... στασιμότητα στην αγορά
  • Ευελπιστούν σε «ανάσταση» ενόψει Πάσχα οι έμποροι
  • Σε μία περίοδο που τα αναγκαία αγαθά καταγράφουν δραματική αύξηση και κάθε ευρώ μετράει, μουδιασμένη φαίνεται η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

    Μετά το χτύπημα της πανδημίας που επηρέασε τους τζίρους του χειμώνα, ανάσα ήρθε για να δώσει στην αγορά το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Με την πασχαλινή περίοδο να είναι προ των πυλών, αισιόδοξοι παραμένουν οι καταστηματάρχες για τις επόμενες ημέρες.

    Την ώρα που το κύμα ακρίβειας πλήττει την πλειοψηφία των νοικοκυριών, φαίνεται πως τα εμπορικά καταστήματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Πολυτέλεια μάλιστα αποτελούν τη δεδομένη στιγμή τα ψώνια για τους περισσότερους πολίτες, αφού η τσέπη τους δυσκολεύεται να σηκώσει ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα.

    Για έναν ιδιαίτερο χειμώνα κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες, ενώ φιλί ζωής έδωσε σε αρκετά καταστήματα η περίοδος των εκπτώσεων. Μπορεί το εμπόριο μέχρι στιγμής να μην έχει επηρεαστεί άμεσα από τις ανατιμήσεις, σίγουρα όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούν οι έμποροι πως θα τους δυσκολέψει στο κοντινό μέλλον.

    Με αισιοδοξία βλέπουν τις μέρες που έρχονται οι επιχειρηματίες, με την ελπίδα πως το Πάσχα θα αποτελέσει μία κερδοφόρα περίοδο για τα περισσότερα καταστήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News