Ηράκλειο: Από σόμπα η φωτιά που στοίχισε τη ζωή στην 85χρονη - Το 5ο θύμα από αστική πυρκαγιά στην Κρήτη

Κρήτη
Ηράκλειο: Από σόμπα η φωτιά που στοίχισε τη ζωή στην 85χρονη - Το 5ο θύμα από αστική πυρκαγιά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άτυχη γυναίκα αποτελεί το πέμπτο θύμα, που, μέσα σε λίγους μήνες, απεβίωσε εντός της οικίας της, στο Ηράκλειο, μετά από φωτιά σε μέσο θέρμανσης - Σήμερα ήταν τα γενέθλιά της

 

  • Ανάμεσα στις φλόγες εντόπισαν νεκρή μία ηλικιωμένη γυναίκα
  • Συναγερμός από φωτιά στο κέντρο του Ηρακλείου
  • Συγγενής είδε τους καπνούς και ζήτησε βοήθεια
  • Σόμπες και μαγκάλια παγίδες θανάτου σε πολλά σπίτια στην Κρήτη

Νεκρή μέσα στο σπίτι της, το οποίο είχε νωρίτερα τυλιχθεί στις φλόγες, βρέθηκε μία 85χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο από άνδρες της Πυροσβεστικής, το πρωί της Τρίτης, 22 Μαρτίου στο Ηράκλειο.

Η άτυχη ηλικιωμένη, είχε ανάψει μια σόμπα, για να ζεσταθεί και από εκεί φαίνεται, πως προκλήθηκε η πυρκαγιά. Στο σημείο έφτασε ο ιατροδικαστής για αυτοψία, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης 85χρονης. Η άτυχη ηλικιωμένη αποτελεί το πέμπτο θύμα, που, μέσα σε λίγους μήνες, απεβίωσε στον εσωτερικό χώρο οικίας, όπου έχει προκληθεί φωτιά από θερμαντικό σώμα.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική κλήθηκε για την απόσβεση φωτιάς που είχε προκληθεί σε συνοικία του κέντρου του Ηρακλείου, τις πρωινές ώρες. Η επιχείρηση είχε δραματική κατάληξη, αφού ανάμεσα στις φλόγες, που κλήθηκαν να σβήσουν, οι πυροσβέστες εντόπισαν την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της. Δυστυχώς, λίγα λεπτά μετά διαπιστώθηκε από γιατρό του ΕΚΑΒ ο θάνατός της.

Η άτυχη γυναίκα ζούσε στη διώροφη μονοκατοικία, στην περιοχή πέριξ του Υγειονομικού. Τραγικό είναι το γεγονός, ότι η ίδια, σήμερα, είχε γενέθλια. Οι γείτονές της μιλώντας στο neakriti.gr, κάνουν λόγο για μια εξαιρετική κυρία, που ήθελε να φροντίζει τον εαυτό της και που είχε πολύ κοντά της μέλη της οικογένειάς της.

Άλλωστε, συγγενικό της πρόσωπο ήταν εκείνο που εισήλθε, στην κατοικία της ηλικιωμένης, το πρωί, και αντιλήφθηκε τους καπνούς, ειδοποιώντας στη συνέχεια την πυροσβεστική.

Τόσο τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς, όσο και τα αίτια θανάτου της άτυχης 85χρονης βρίσκονται υπό διερεύνηση

Πέντε νεκροί στην Κρήτη από μέσο θέρμανσης

Θλιβερός είναι ο απολογισμός για όλη την Κρήτη, αναφορικά με θύματα που έχασαν τη ζωή τους, από πυρκαγιά που προκλήθηκε εντός της οικίας τους μέσω θερμαντικού σώματος. Είναι γεγονός ότι η άτυχη 85χρονη από το Ηράκλειο, αποτελεί το πέμπτο θύμα υπό τις άνωθεν συνθήκες, εντός λίγων μηνών.

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2021 ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Βορίζια «χάθηκε», λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι, που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν.

Τον Ιανουάριο του 2022, ένα ακόμη ζευγάρι στη Σητεία έφυγε από τη ζωή, εξίσου, λόγω αναθυμιάσεων από το τζάκι, που είχαν ανάψει για να τους «κρατάει» ζεστούς.

Οι συμβουλές της Πυροσβεστικής

Οι συμβουλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς τους πολίτες είναι συνεχείς. Μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στους λογαριασμούς της στα social media ανήρτησε για ακόμη μία φορά οδηγίες που πρέπει όλοι να τηρούμε. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπάκια, πολύπριζα, ηλεκτρικές σόμπες, θερμαινόμενο υπόστρωμα, αερόθερμα, κλιματιστικά, σόμπες υγραερίου, σόμπες πετρελαίου, τζάκια, ξυλόσομπες… ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!».

Και συμβουλεύει με την επισήμανση ότι «ο ηλεκτρισμός και οι συσκευές θέρμανσης αποτελούν σημαντικές αιτίες πυρκαγιών σε κατοικιών»:

  • Μην χρησιμοποιείτε το φούρνο ψησίματος για θέρμανση.
  • Μην υπερφορτώνετε τα πολύπριζα
  • Αναθέστε την εγκατάσταση των σταθερών συσκευών θέρμανσης σε ειδικούς.
  • Ελέγξτε τις συσκευές θέρμανσης πριν τη χρήση τους.
  • Σβήστε τις συσκευές εάν πρόκειται να απομακρυνθείτε από το χώρο λειτουργίας τους.
  • Χρησιμοποιήστε μόνο εγκεκριμένο εξοπλισμό από επίσημο οργανισμό.
  • Καθαρίστε ετησίως τις καμινάδες και τους σωλήνες απαγωγής καπνού.
  • Τηρήστε απαρέγκλιτα τις οδηγίες του κατασκευαστή.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News