Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια αύριο στην Κρήτη - Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Κρήτη
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια αύριο στην Κρήτη - Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης αναμένονται την Τετάρτη, 23 Μαρτίου - Σύμφωνα με τις προγνώσεις την Πέμπτη αναμένεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα τα τελευταία 24ωρα, αναμένεται την Τετάρτη 23 Μαρτίου να περιοριστεί στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι το βράδυ, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις προγνώσεις. Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες που απεικονίζουν το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Δωδεκανήσων και την εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα το συνοδεύουν, έως το βράδυ της Τετάρτης 23/03.

Πιο αναλυτικά, στην Κρήτη αύριο Τετάρτη, θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα έντονες, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο την Τετάρτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά, από αργά πρωί θα στραφούν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αναμένονται μπόρες με χιονόνερο σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Τετάρτης. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο αναμένεται χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί μπόρες με χιονόνερο, έντονες βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ από αργά το απόγευμα, θα εκδηλωθούν ξανά μπόρες με χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες Ηρακλείου αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες, από αργά το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί και αναμένεται ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Χιονόπτωση προβλέπεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Ανώγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και στα Χανιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας, νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένεται να υποχωρήσουν τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σητεία αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στην Ιεράπετρα, αργά το μεσημέρι ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

  https://embed.windy.com/embed2.html?lat=35.057&lon=24.950&detailLat=37.984&detailLon=23.735&width=650&height=450&zoom=8&level=surface&overlay=wind&product=ecmwf&menu=&message=&marker=&calendar=now&pressure=&type=map&location=coordinates&detail=&metricWind=default&metricTemp=default&radarRange=-1  

Ο καιρός στην επικράτεια

Βελτιωμένος καιρός προβλέπεται στη δυτική και βόρεια χώρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές, πρόσκαιρα έντονες στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

//--> //-->

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι στα βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News