Γαύδος: Βραβείο στον δήμο για τη μείωση αποβλήτων

Κρήτη
Γαύδος: Βραβείο στον δήμο για τη μείωση αποβλήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βραβείο «προσφοράς στη μείωση αποβλήτων» της κατηγορίας «ανακύκλωση» για τα «Greek Green Awards-2022», βραβεύτηκε ο δήμος Γαύδου

Με το βραβείο «προσφοράς στη μείωση αποβλήτων» στην κατηγορία ανακύκλωση, βραβεύτηκε ο δήμος Γαύδου, στο πλαίσιο των «Greek Green Awards-2022».

Το βραβείο παρέλαβε η δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη. Όπως δήλωσε η ίδια μεταξύ άλλων: «Για τον δήμο Γαύδου, η καθαριότητα με έμφαση στην ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή, αποτελεί ένα εκ των πιο σημαντικών πεδίων δράσης του. Παρά τις αντίξοες συνθήκες -όπως η ισχνή διασύνδεση με την υπόλοιπη Κρήτη και η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας- με συγκεκριμένες ενέργειες και στοχευμένες πρακτικές, τόσο τα στελέχη του δήμου όσο και οι κάτοικοι του νησιού, έχουν καταφέρει μέσα σε ένα αρκετά μικρό χρονικό διάστημα, να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από ένα καθαρό νησί!».

 Η Λίλιαν Στεφανάκη τόνισε, ακόμα, πως το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ανήκει εξ ολοκλήρου στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της Γαύδου, που αμφότεροι σέβονται και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News