Μίνα Γκάγκα από Ιεράπετρα: Δεν κλείνει το νοσοκομείο της πόλης (εικόνες)

Κρήτη
Μίνα Γκάγκα από Ιεράπετρα: Δεν κλείνει το νοσοκομείο της πόλης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δομές υγείας της Ιεράπετρας και της Σητείας βρέθηκε, σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Στις δομές υγείας της Ιεράπετρας και της Σητείας βρέθηκε, σήμερα Σάββατο (19 Μαρτίου), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα. Η κα Γκάγκα βρίσκεται στην Κρήτη από την Πέμπτη (17 Μαρτίου), στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στις δομές υγείας του νησιού.

Αναφερόμενη για τη σημερινή της επίσκεψη στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, η ίδια ανέφερε:

«Είχαμε μια πολύ ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση, με τους συναδέλφους, τη διοίκηση, τη διευθύντρια, όπως και την αντιδήμαρχο, εδώ στην Ιεράπετρα, αναφορικά με το νοσοκομείο και τις ανάγκες του, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων και τα υπόλοιπα συναφή θέματα. Το γεγονός  ότι το νοσοκομείο συλλειτουργεί και εφημερεύει καθημερινά με το κέντρο υγείας είναι σημαντικό, καθώς έχουμε και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια λειτουργία. Εξίσου σημαντικό είναι που. Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση γνωριμίας. Δεν έχω δει ακόμα τις κτιριακές δομές του νοσοκομείου και θα είμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία.»

Ερωτώμενη για τον ικανοποιητικό εξοπλισμό του νοσοκομείου που αντιδιαστέλλεται με την επάρκεια προσωπικού, η κα Γκάγκα σημείωσε:

«Το νοσοκομείο διαθέτει αρκετό και καλό εξοπλισμό, με τους συναδέλφους να είναι ευχαριστημένοι. Διαθέτει, ακόμα, 40 γιατρούς. Τα πράγματα, θα τα δούμε. Είμαστε ακόμα σε μία φάση που ελέγχουμε όλα τα νοσοκομεία και τη στελέχωσή τους, πανελλαδικά. Είναι 124 νοσοκομεία. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκες και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες όλων.».

«Δεν θέλουμε καθόλου να κλείσουμε το νοσοκομείο, δεν το συζητάμε καθόλου. Δεν μπορούμε να έχουμε  τριτοβάθμια  φροντίδα υγείας  σε μία σχετικά μικρή περιοχή, αλλά αν χρειαστεί αυτή θα πρέπει  η διακομιδή να είναι εύκολη γρήγορη και με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή. «κατέληξε η κ. Γκάγκα, χωρίς ωστόσο να κάμει κάποια αναφορά στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης 2 τουλάχιστον παθολόγων, ενός αναισθησιολόγου και ενός καρδιολόγου, χωρίς τους οποίους δε μπορεί να λειτουργήσει και να εφημερεύσει όλο το μήνα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, το οποίο έχει ξεμείνει πάλι  από βασικές ειδικότητες ιατρών.

Ως προς τους ανεμβολίαστους, η ίδια απάντησε ότι, δεν έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση.

Οι εθελοντές δίνουν το δικό τους αγώνα για αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Το δικό τους αγώνα δίνουν οι εθελοντικές ομάδες στήριξης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, συνδράμοντας στη σχεδίαση και την κατασκευή των νέων κλινικών καθώς και στον εξοπλισμό τους, πέραν εκείνου που εξασφαλίζεται από το Υπουργείο Υγείας.

«Πετύχαμε στηρίζοντας το σχεδιασμό του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, να κάνουμε τις κλινικές του λειτουργικότερες. Έγινε η πιο σωστή χωροθέτηση του Αξονικού τομογράφο και των εργαστηρίων, πήραμε νόμιμες εγκρίσεις και  κάναμε τεχνικές εργασίες που σχεδιάστηκαν από τους  10 εθελοντές μηχανικούς  μας, τους οποίους έχω την τιμή να συντονίζω, αλλά χτυπήσαμε και πάρα πολλές πόρτες εθελοντών που συνεισέφεραν οικονομικά για να γίνουν πράγματα που δεν μπορούσε να μας προσφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο κάναμε για 5 ολόκληρα χρόνια με το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας του οποίου υπήρξα γραμματέας. Τώρα δουλεύουμε με όλες τις νόμιμες εγκρίσεις έχοντας τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν στο παρελθόν», μας είπε ο συντονιστής της 10μελους ομάδας των εθελοντών μηχανικών και συνταξιούχος μαθηματικός κ. Μπάμπης Κανάκης.

«Οι εθελοντές μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων που απαρτίζουμε την ομάδα των τεχνικών εθελοντών έχουμε στόχο να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας.  Καλύπτουμε τις ανάγκες που έχει η διοίκηση στο σχεδιασμό των τεχνικών  έργων  και στη συντήρηση τους.

Μετά την εγκατάσταση του Αξονικού τομογράφου και την ολοκλήρωση των εργασιών του εξοπλισμού της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, συνεχίζουμε τμηματικά και προσθέτουμε νόμιμα, ότι άλλο χρειάζεται το Νοσοκομείο για να αποκτήσει την λειτουργικότητα που δεν είχε πριν», μας είπε μεταξύ άλλων ο Πολιτικός Μηχανικός, εκπρόσωπος των εθελοντών κ. Γιώργος Σωμαράκης.

«Στα  δύο χρονιά που βρίσκομαι στη διοίκηση του Νοσοκομείου, έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία όλων των κλινικών. Προσλήφθηκαν και θα προσληφθούν και άλλοι γιατροί, ενώ θα ξεκινήσουν σύντομα να λειτουργούν και τμήματα που δεν διέθετε ποτέ αυτό το Νοσοκομείο. Όπως ο Αξονικός τομογράφος, η ΜΑΦ, η αιμοδοσία και αλλά.  Έχουμε πετύχει πάρα πολλά με τη βοήθεια των εθελοντών και του Υπουργείου Υγείας. Η κοινωνία της Ιεράπετρας αξίζει να έχει ένα πλήρες Νοσοκομείο και αυτός είναι ο στόχος μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Καλλιονάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News