Εκτεταμένη κατολίσθηση στη Μεσαρά - Σε δύο φάσεις η αποκατάσταση του δρόμου (βίντεο)

Κρήτη
Εκτεταμένη κατολίσθηση στη Μεσαρά - Σε δύο φάσεις η αποκατάσταση του δρόμου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία στον δρόμο Ηράκλειο–Μεσαρά πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Καρνέσης

Αυτοψία στον δρόμο Ηρακλείου Μεσαράς είο–Μεσαρά πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Καρνέσης, το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαρτίου.

 

Ο κ. Καρνέσης είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει τις επιπτώσεις από την εκταταμένη κατολίσθηση μήκους 75 μέτρων, που έχει σημειωθεί σε μεγάλο τμήμα του δρόμου, καθώς επίσης και το διευρυμένο ρήγμα που ακολούθησε. Ο ίδιος αποδίδοντας το φαινόμενο σε φυσικά αίτια, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο αποκατάστασης, αποφεύγοντας, την ίδια ώρα, να προσδιορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε επίσης

Κατολίσθηση στη Μεσαρά - Βαθαίνει το ρήγμα στον δρόμο

⇒ Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις επικίνδυνες ρηγματώσεις στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών

Μάλιστα, ο κ. Καρνέσης απέκλεισε το ενδεχόμενο τα άνωθεν φαινόμενα να οφείλονται σε κακοτεχνία, ή να άγνοιας πιθανής αστάθειας του εδάφους.

Στο μεταξύ, όπως έχει αποφασιστεί ο κάθετος οδικός άξονας θα παραμείνει κλειστός έως τις 15 Μάϊου. Το γεγονός αυτό προκαλεί αγωνία στους κατοίκους της εγγύτερης περιοχής, γιατί διαμέσου του συγκεκριμένου δρόμου όχι μόνο εξυπηρετούνταν οι κάτοικοι όλης της Μεσαράς, αλλά πραγματοποιούνταν και πολλαπλές μεταφορές προϊόντων.

Παράλληλα, πλησιάζει η νέα τουριστική σεζόν, γεγονός που προκαλεί άγχος στους επαγγελματίες τουρισμού της ενθάδε περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, η αποκατάσταση του έργου στηρίζεται σε δύο άξονες, που αφορούν τη σταθεροποίηση επί του δρόμου, την προσπάθεια να αποφευχθεί μελλοντική κατολίσθηση και ακολούθως τη μόνιμη αντιστήριξη και αποκατάσταση του επί του δρόμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News