Ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στην «Κρήτη Σήμερα» (βίντεο)

Κρήτη
Ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στην «Κρήτη Σήμερα» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν αγαπάς κάτι και αφοσιώνεσαι σε αυτό. η αφοσίωση θα σου φέρει τη λύση. Αν αφοσιωθείς, ακόμα και τις τέλειες δεξιότητες να μην έχεις, θα τις αποκτήσεις και η ιδιά η ζωή θα σου δώσει τις λύσεις» δήλωσε ο Έλληνας ορειβάτης στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Το «στέμμα των Ιμαλαίων» επιζητά να κατακτήσει ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, καθώς έχει βάλει στόχο να ανέβει 14 κορφές με υψόμετρο άνω των 8.000 μέτρων, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου στο κόσμο που θα τις «σκαρφαλώσει» σε ηλικία πάνω από 55 ετών.

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο Αντώνης Συκάρης, δήλωσε «Είναι μια πρόκληση για πολλούς ορειβάτες αυτό. Έχω κάνει απόπειρες να ανέβω σε δέκα κορφές άνω των 10.000 μέτρων και έχω πετύχει τις πέντε».

«Όταν αγαπάς κάτι και αφοσιώνεσαι σε αυτό. η αφοσίωση θα σου φέρει τη λύση. Αν αφοσιωθείς, ακόμα και τις τέλειες δεξιότητες να μην έχεις, θα τις αποκτήσεις και η ιδιά η ζωή θα σου δώσει τα εφόδια» δήλωσε ο Έλληνας ορειβάτης.

Ο Αντώνης Συκάρης, έχει κάνει μέχρι σήμερα έχω 66 ορειβατικές αποστολές σε ολόκληρο το κόσμο και ήταν μόλις 27 ετών όταν άρχισε να ασχολείται με την ορειβασία. «Πριν 32 χρονιά όταν πήγα στη πάνθεά στην Αττική τότε, ερωτεύτηκα. Από τότε ξεκίνησα να πηγαίνω για ορειβασία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» ανέφερε ο ίδιος.

Η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε ο ίδιος όπως είπε, ήταν πέρυσι τον χειμώνα. «Πήγαμε 22 ορειβάτες από όλο το κόσμο στη κορφή Κ2. Πέντε από εμάς, σκοτωθήκαν κατά την ορειβασία, ήταν συγκλονιστικό» δήλωσε ο Αντώνης Συκάρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News