Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές στις πρώιμες ποικιλίες αμπελιού από την κακοκαιρία (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές στις πρώιμες ποικιλίες αμπελιού από την κακοκαιρία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μύρων Χιλετζάκης δείχνει στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV τις εκτεταμένες ζημιές, που προκλήθηκαν στις πρώιμες ποικιλίες αμπελιού από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών

Στο «μάτι» της πρόσφατης κακοκαιρίας «Φίλιππος» βρέθηκαν οι πρώιμες ποικιλίες αμπελιού, κυρίως στις βόρειες περιοχές του Νομού Ηρακλείου, με την ανησυχία των αμπελουργών να εντείνεται, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που έχει πλήξει το νησί.

Ήδη, τα πρώτα σημάδια είναι αρνητικά, με τα φύλλα που προστατεύουν το μικρό σταφύλι, να φαίνεται, πως «έχουν καεί» από τον χιονιά και το ψύχος σε αρκετές περιπτώσεις αμπέλων.

Ωστόσο, το μέγεθος της ζημιάς θα διαφανεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρουν οι αμπελουργοί, με το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης στη περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, να παραμένει ανοικτό.

Ο Μύρων Χιλετζάκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, μιλώντας στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV, δείχνει στην κάμερα μερικές από τις ζημιές, που έχουν προκληθεί στις πρώιμες ποικιλίες αμπελιού από τις χιονοπτώσεις, το χαλάζι και το ψύχος των τελευταίων ημερών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News