Αρχάνες: Τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες από την κακοκαιρία (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Αρχάνες: Τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες από την κακοκαιρία (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες «βιβλικής» καταστροφής στο οδικό δίκτυο όπως και σε καλλιέργειες του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV

Τεράστιες καταστροφές τόσο σε υποδομές όσο και σε καλλιέργειες προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Φίλιππος», στις αγροτικές περιοχές του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Οι αγρότες της περιοχής δηλώνουν πως βρίσκονται σε κατάσταση «απόγνωσης», καθώς δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις περιουσίες τους, λόγω του σοβαρά ζημιωμένου οδικού δικτύου.

Σημαντικές ζημιές σε οδικό δίκτυο και καλλιέργειες

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε στα κατεστραμμένα σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου, μαζί με τη βοήθεια του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Αρχανών, Μύρου Χιλετζάκη. Ακόμα, με τον ίδιο τρόπο, καταγράφηκαν και οι αγροτικές καλλιέργειες, οι οποίες επλήγησαν τόσο, με αποτέλεσμα είτε να μετατοπιστούν είτε να εξαφανιστούν από τις έντονες και ασταμάτητες βροχοπτώσεις των ημερών.

Τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, όχι μόνο διέλυσαν τμήματα του οδικού δικτύου, αλλά ταυτόχρονα μετέτρεψαν τους εγγύτερους δρόμους σε εν δυνάμει ποτάμια, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, κάτι που φαίνεται και από τις σχετικές εικόνες.

Από το καταστροφικό σκηνικό δεν έλειψαν ούτε οι κατολισθήσεις.

Ειδικά στην περιοχή Βαθύπετρο, που βρίσκεται προς το Φράγμα Χαλαυριανού, οι αγροτικοί δρόμοι είναι ιδιαίτερα διαλυμένοι, καθιστώντας, κατά τον τρόπο αυτό, αδύνατη την πρόσβαση σε πολλούς ιδιοκτήτες παραπλήσιων ιδιωτικών εκτάσεων. Μάλιστα, η ένταση των βροχοπτώσεων ήταν τόση, ώστε να κατεβαίνει μέχρι και χείμαρρος στην περιοχή αυτή.

Μύρων Χιλετζάκης: Εξαφανίστηκαν αμπέλια, ξεπατώθηκαν ελιές

Όπως ανέφερε και ο κ. Χιλετζάκης, τις τελευταίες ημέρες, αμπέλια εξαφανίστηκαν, ελιές ξεπατώθηκαν, ενώ δρόμοι έγιναν κυριολεκτικά κομμάτια, γεγονότα που πιστοποιούνται από τις σχετικές εικόνες.

Η ανάγκη εξασφάλισης κονδυλίων από το αρμόδιο υπουργείο, κρίνεται, σε κάθε περίπτωση επιτακτική, ώστε να αποκατασταθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι προαναφερθείσες ζημιές, όπως τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αρχανών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News