Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πυκνή χιονόπτωση στο οροπέδιο Λασιθίου (βίντεο)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πυκνή χιονόπτωση στο οροπέδιο Λασιθίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία Φίλιππος αναμένεται να χτυπήσει το Οροπέδιο Λασιθίου με τη μέγιστη ένταση της απόψε Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «Κακοκαιρία Φίλιππος» στην Κρήτη, προκαλώντας χιονοπτώσεις και έντονο ψύχος στο νησί.

Στο οροπέδιο Λασιθίου έτοιμος είναι για την ολονύχτια μάχη είναι ο μηχανισμός του  ορεινού Δήμου που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού,  καθώς ώρα με την ώρα η χιονόπτωση εντείνεται.

Η κακοκαιρία Φίλιππος αναμένεται να χτυπήσει  το Οροπέδιο Λασιθίου με τη μέγιστη ένταση της απόψε Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Ήδη το ύψος του χιονιού φτάνει το μισό μέτρο.Τα εκχιονιστικά αναμένεται  να μείνουν με αναμμένες τις μηχανές όλη τη νύχτα.

«Ίσως έχουμε ένα φαινόμενο πιο ισχυρό από τα προηγούμενα.  Είναι η 5η ή 6η χιονιά.Ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός.  Να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις.» τονίζει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV o Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος είναι Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου.

«Δε σταματάμε σε όλα τα χωριά. Όσο μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανθρώποι.» προσθέτει ο χειριστής μηχανημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Τζανάκης.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα μηχανήματα είχαν πιάσει δουλειά. Στο τμήμα από Κράσι ως Σέλι Αμπέλου επιχειρούν τα μηχανήματα του Δήμου Χερσονήσου, ενώ μικρότερα εκχιονιαστικά προσπαθούν να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο μέσα στα χωριά Κράσι και Κερά.

«Από τα ξημερώματα προσπαθούμε να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς.» υπογραμμίζει ο Μανόλης Κτιστάκης, χειριστής μηχανημάτων του Δήμου Χερσονήσου.

«Προσπαθούμε ανοιχτό το κομμάτι από το Κράσι ως το Σελί της Αμπέλου που είναι περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου Και μέσα στα χωριά  Κερά και Κράσι προσπαθούμε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.» υπογραμμίζει το Στέλεχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Χερσονήσου, Γιώργος Χρονάκης.

Η πρόσβαση στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι εφικτή μόνο με οχήματα 4χ4 και ΙΧ με αλυσίδες, αλλά και αυτό με προϋποθέσεις. Η κακοκαιρία Φίλιππος αναμένεται να χτυπήσει  το Οροπέδιο Λασιθίου με τη μέγιστη ένταση της απόψε Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Αστυνομικές δυνάμειες περιπολούν συνεχώς το δρόμο, ενημερώνοντας τους οδηγούς των οχημάτων.

Μηχανήματα του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκονται επί ποδός από νωρίς το πρωί επιχειρώντας το οδικό Δίκτου Τύλισος Γωνιές Γωνιές –Αστυράκι και Καμαριώτη στην παλιά Εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου, καθώς και στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα.

Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι πολύ προσεχτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά τις νυχτερινές και πρωινές καθώς η ΕΜΥ προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων και παγετό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News