Six Blades Jiu Jitsu: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ναι Μπορώ - μαθήματα αξιών για μικρούς και μεγάλους»

Κρήτη
Six Blades Jiu Jitsu: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ναι Μπορώ - μαθήματα αξιών για μικρούς και μεγάλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν εκπαιδευτικοί από την ομάδα του naiboro.gr η οποία δημιουργήθηκε από τον Στέφανο Ξενάκη, συγγραφέα, αφοσιωμένο στην προσωπική αυτοβελτίωση, ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης

Εσπερίδα με τίτλο «ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ – μαθήματα αξιών για μικρούς και μεγάλους» πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό του Ibis Hotels στο Ηράκλειο Κρήτης από τον αθλητικό σύλλογο ΛΑΒΡΥΣ, μέλος της διεθνούς οργάνωσης SIX BLADES JIU JITSU, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης χθες το απόγευμα και χορηγό επικοινωνίας τον όμιλο ΚΡΗΤΗ TV. Στη διάρκεια της εκδήλωσης επεξηγήθηκε πως το άθλημα BJJ SIX BLADES καλλιεργεί στα παιδιά 6 βασικές αξίες: σεβασμό, οικογένεια, αυτοπειθαρχία, τιμή – αξιοπρέπεια, αφοσίωση & θετική εστίαση.

Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν εκπαιδευτικοί από την ομάδα του naiboro.gr η οποία δημιουργήθηκε από τον Στέφανο Ξενάκη, συγγραφέα, αφοσιωμένο στην προσωπική αυτοβελτίωση, ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.

Το naiboro.gr είναι μια πρωτοβουλία η οποία παρέχει σε εκπαιδευτικούς και γονείς δωρεάν υλικό, πρακτικές, οπτικοακουστικά μέσα κι άλλα εργαλεία, τα οποία προάγουν στα παιδιά πρωτοβάθμιας και προσχολικής ηλικίας αξίες όπως η αυτοεκτίμηση, η στοχοθεσία, η εξέλιξη κι άλλες ταυτόσημες αξίες με τις δικές μας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής και αθλητικής κοινότητας, καθώς και των γονέων σε αυτό το ζήτημα κι η παρακίνηση ώστε να μπουν όλοι στη δράση! Με επίκεντρο το ΠΑΙΔΙ και τον εσωτερικό του κόσμο, με σκοπό να εμπνεύσουν τα παιδιά αξίες ζωής που θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους, ώστε να πιστέψουν ότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη, η οποία αφού ευχαρίστησε γονείς, δασκάλους και τα παιδιά, τόνισε:

« Η νέα πραγματικότητα φέρνει στο προσκήνιο την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας. Βγαίνουμε σιγά σιγά από μια πανδημία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που μας άφησε σε ψυχικό επίπεδο. Στην Περιφέρεια Κρήτης είμαστε ευγνώμονες όταν συμπορευόμαστε με ικανούς συνεργάτες. Ευχαριστούμε τον σύλλογο ΛΑΥΡΙΣ και την ομάδα ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ. »

Στη συνέχεια, μητέρα δύο παιδιών, διοργανώτρια της εκδήλωσης Ειρήνη Γωνιανάκη εξήγησε πως έμαθε για την πρωτοβουλία του naiborο και υπογράμμισε:

«Μεγαλώσαμε με πεποιθήσεις. Σας έχω ευχάριστα νέα. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Είμαστε εδώ σήμερα για να σας μεταλαμπαδέψουμε τις γνώσεις μας. Ο δρόμος ήταν γεμάτο δυσκολίες, όμως όταν θες κάτι πολύ, γίνεται».

Ο πρόεδρος του Σωματείου ΛΑΒΡΥΣ Γιάννης Τσακιρέλης, αφού ευχαρίστησε το ΚΡΗΤΗ TV, ως χορηγό επικοινωνίας, μίλησε για τον σύλλογο και την τέχνη του βραζιλιάνικου Ζίου Ζιτσου και πως προάγει τις αξίες της ζωής: «Η ίδρυση του Συλλόγου έχει ένα δάσκαλο που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες από τη δεκαετία του 1990. Από το 2018 ιδρύσαμε την ΛΑΒΡΙΣ. Έχει σύμβολο την διπλή ΠΕΛΕΚΥΣ. Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση του βραζιλιάνικου Ζιού Ζίτσου προκειμένου όλοι να βιώσουν τα οφέλη της άσκησης. Για να πετύχουμε το στόχο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την οργάνωση BJJ SIX BLADES, με τον 10 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και πολυπρωταθλητή σε πολλά πρωταθλήματα Xande Ribeiro. H six blades jiu jitsu έχει οφέλη όπως την σωματική εκγύμνανση, την αυτοάμυνα, την τεχνική, τον αθλητισμό και τα ψυχικά και σωματικά οφέλη. Διδάσκουμε πως θα απεμπλακούμε από μια επίθεση, πως θα προστατευτούμε, όχι πως θα δείρουμε κάποιον. »

Ο Τάσος Λουφαρδάκης, εκπαιδευτής του αθλητικού συλλόγου ΛΑΒΡΥΣ μίλησε για το BJJ ως σύστημα αξιών και αυτοβελτίωσης για τα παιδιά: «Είναι ένα σύστημα αυτοβελτίωσης και εξέλιξης αυτού. Στο εξωτερικό οι πολεμικές τέχνες διδάσκονται ως μέσο πρόληψης του παιδικού bullying. Για μας η πειθαρχία είναι καθοδήγηση και έμπνευση, φυσικά υπάρχουν τα όρια και οι συνέπειες αν υπάρχει παράβαση. Τα παιδιά αποκτούν δεξιότητες που θα τα κάνουν αύριο υπεύθυνους ενήλικες. Για τον σεβασμό, στις πολεμικές τέχνες ξεκινάνε με μια υπόκλιση που είναι απόδοση σεβασμού. Από μικρό το παιδί μαθαίνει πώς να σέβεται τον αντίπαλο. Για μας είναι πολύ σημαντικό να σέβονται τους κανονισμούς και τον ίδιο τους τον εαυτό. Οικογένεια: η ομάδα μας SIX BLADES είναι μια μεγάλη οικογένεια. Η αφοσίωση: Τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νωρίς να βάζουν μικρούς, εφικτούς στόχους. Στην φιλοσοφία του ζίου ζίτσου έχει και την έννοια της πίστης στους ανθρώπους που μας έχουν ευεργετήσει. Θετική στάση και σκέψη: Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα ακόμα και από δυσάρεστες εμπειρίες να ξανασηκώνονται. Σημασία έχει όχι πόσες φορές θα πέσεις ,αλλά πόσες θα σηκωθείς. Η εντιμότητα: τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ νωρίς τι είναι ηθικό. Αν δεν υπάρχει εντιμότητα δε μπορεί κανείς να ανέλθει στην ιεραρχία του ζίου ζίτσου. »

Ο κ. Ξενάκης, με τη σειρά του, μίλησε για το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ και τόνισε ότι είναι μια παρέα ανθρώπων, ενώ διευκρίνισε ότι είναι προσβάσιμο για όλους.

«Μου μάθανε πάρα πολλά ενδιαφέροντα. Κανείς δε με ρώτησε πως νιώθω. Το σύστημα είναι ανοιχτό και μπορεί να πει οποιοσδήποτε. Το πρόγραμμα είναι και για τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάνω αυτό που κάνω γιατί θέλω όλα τα παιδιά μας να νιώθουν ότι αξίζουν»

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν το naiboro, οι οποίοι εξήγησαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τις πρακτικές της, τα οπτικοακουστικά μέσα κι άλλα εργαλεία καθώς και τους άξονες που βασίζεται. Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία, ο κ. Στέφανος Ξενάκης, κάνοντας λόγο για τα αποτελέσματα και τις πρακτικές της πρωτοβουλίας naiboro.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News