«Γυναικοκτονία»: Ένα συγκλονιστικό μουσικό βίντεο από τα παιδιά του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Κρήτη
«Γυναικοκτονία»: Ένα συγκλονιστικό μουσικό βίντεο από τα παιδιά του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές από την Κρήτη διασκεύασαν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου «Το όνομά μου είν' το δικό σου» και μέσω της νέας μορφής που πήρε το κομμάτι, περιγράφουν τις ιστορίες των γυναικοκτονιών

Η Ελένη, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Άννα, η Σταυρούλα, η Τζεβριέ, η Δώρα, η Μαρία, η Μόνικα, η Νεκταρία και όλες οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους, γίνονται τραγούδι στα στόματα των μαθητών του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, το μουσικό σχήμα του λυκείου «11 & κάτι» παρουσιάζει ένα μουσικό βίντεο με τον τίτλο «Γυναικοκτονία», στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Οι μαθητές από την Κρήτη διασκεύασαν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου «Το όνομά μου είν' το δικό σου» και μέσω της νέας μορφής που πήρε το κομμάτι, περιγράφουν τις ιστορίες των γυναικοκτονιών, που σημειώθηκαν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι πραγματικά συγκινητικό και δίνει ελπίδα για το μέλλον, αφού δείχνει, πως η νέα γενιά, όχι μόνο είναι ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά ζητήματα, αλλά μπορεί και θέλει, να φέρει την αλλαγή και να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά του μουσικού σχήματος «11 & κάτι», το οποίο λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια στο λύκειο, πλαισιώνοντας τις σχολικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχοντας σε εξωσχολικά δρώμενα σε συνεργασία με πολλούς φορείς, όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτρια, Ξένια Περακάκη, που τους εμπνέει.

Η ανάρτηση του Σπύρου Γραμμένου

Το μουσικό βίντεο των μαθητών ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο Σπύρος Γραμμένος:

«Και περιμένω να 'ρθει κάποιος. Ένας που κλείνει τα δεκάξι αυτόν τον κόσμο να αλλάξει. Η μεγαλύτερη στιγμή και η μεγαλύτερη συγκίνηση στα σαράντα δύο μου χρόνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News