Κρήτη

Χανιά: Συναυλία – εκδήλωση με αφορμή την μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ομιλίες από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης και την πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Επίσης, διακινήθηκε κείμενο συλλογής υπογραφών με σκοπό τη διεκδίκηση προκήρυξης θέσης μόνιμου γυναικολόγου στο Κέντρο Υγείας Χανίων.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων πραγματοποίησε μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και τα Εργατικά Σωματεία του νομού, την Τρίτη 8/03, συναυλία – εκδήλωση με αφορμή την Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης με μεγάλη επιτυχία. 

Στο φόντο της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτέλεσμα των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, δεκάδες μέλη και φίλοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής καθώς και την ανάγκη να συνεχίσουμε τον κοινό αγωνιστικό βηματισμό μας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, θέτοντας στο επίκεντρο της πάλης μας την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ευρωατλαντικά σχέδια, αλλά και την πάλη μας ενάντια στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών.


Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Άντζελα Αλαμάνου «οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου γνωρίζουμε τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της βίας που ασκεί η ταξική εκμετάλλευση στις ζωές μας.

Βιώνουμε τις συνέπειες της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς από την πανδημία. Εργοδοσία και κυβερνήσεις τεντώνουν τα ωράρια, και μαζί με αυτά, τα όρια της σωματικής και ψυχικής μας αντοχής ή μας καταδικάζουν στη βία της ανεργίας. Σ' αυτό το έδαφος ανθίζουν η βία του πολέμου και της προσφυγιάς αλλά και φαινόμενα ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που καταλήγουν ακόμα και στη δολοφονία γυναικών».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ομιλίες από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Μανώλη Παπαδομανωλάκη και την πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη. Τέλος διακινήθηκε κείμενο συλλογής υπογραφών με σκοπό τη διεκδίκηση προκήρυξης θέσης μόνιμου γυναικολόγου στο Κέντρο Υγείας Χανίων.


Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους όσοι παρευρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Μίκης Θεοδωράκης, τον ηχολήπτη Πάνο Γαβαλά και τους μουσικούς Γιάννη Χίνο, Στέλιο Κοτζαμπασάκη, Μάνο Τρυπιά και την μπάντα του, Γιώργο Σκευάκη, Χαβρεδάκη Χάρη και Περκολαράκη Μανώλη.


Με σύνθημα Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία - Ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία συνεχίζουμε τον αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια