Ενδοοικογενειακή βία: Μπαράζ κρουσμάτων στην Κρήτη από την αρχή του έτους

Κρήτη
Ενδοοικογενειακή βία: Μπαράζ κρουσμάτων στην Κρήτη από την αρχή του έτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί

Τα περιστατικά έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας σε τοπικό επίπεδο δεν έχουν τελειωμό, αφού σε εβδομαδιαία βάση έρχονται στο «φως» ουκ ολίγα σχετικά συμβάντα.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας 7 Μαρτίου, σε περιοχή του Ηρακλείου, χωρίς όμως να ασκηθεί σωματική βία.

Ένας 55χρονος άνδρας φέρεται να καβγάδισε με τη σύζυγό του, ηλικίας 49 ετών, με τη γυναίκα να υποβάλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τη 49χρονη, ο 55χρονος κινήθηκε απειλητικά εναντίον της με αποτέλεσμα η ίδια να τρομοκρατηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να υποστήριξε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές ήταν συχνές το τελευταίο διάστημα.

Από την αρχή του έτους

Στα τέλη Ιανουαρίου είχε σημειωθεί μπαράζ κρουσμάτων έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας στην ανατολική Κρήτη. Ένας νεαρός άνδρας γρονθοκόπησε τη μητέρα του, ενώ φέρεται να έριξε εύφλεκτο υλικό στην είσοδο του σπιτιού τους, στο Ηράκλειο, απειλώντας ότι θα βάλει φωτιά. Την ίδια ημέρα, μια 51χρονη γυναίκα κατήγγειλε στις Αρχές ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Στο πρώτο περιστατικό, ο αρνητικός «πρωταγωνιστής» στο επίμαχο συμβάν ήταν ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 26 ετών. Ο 26χρονος φέρεται να έριξε γροθιά στη 43χρονη μητέρα του, χτυπώντας τη στο αριστερό μάτι. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο νεαρός δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς έριξε βενζίνη στην είσοδο του σπιτιού, απειλώντας ότι θα βάλει φωτιά. Ευτυχώς ο 26χρονος δεν έκανε πράξη την απειλή του, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κρατούσε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι. Η 43χρονη γυναίκα ενημέρωσε πανικόβλητη την ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας μετέβησαν επιτόπου και συνέλαβαν τον 26χρονο.

Λίγες ώρες αργότερα, μια 51χρονη γυναίκα φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της. Η 51χρονη, η οποία κατάγεται από περιοχή της βόρειας Ελλάδας, διαμένει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της στην Ιεράπετρα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπου οι εφημερεύοντες γιατροί τής πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Εξάλλου, η 51χρονη δε χρειάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Το πρωί της επομένης, ωστόσο, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, όπου κατήγγειλε τον συνομήλικο σύζυγό της.

Μπροστά στο βρέφος

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε λάβει χώρα ένα ακόμη περιστατικό έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία μια 34χρονη γυναίκα, ο πρώην σύντροφός της την ξυλοκόπησε άγρια, ενώ δε δίστασε να της κλέψει και το κινητό της τηλέφωνο.

Πριν από μερικές ημέρες ο δράστης, ηλικίας 23 ετών, φέρεται να εισέβαλε στην οικία της 34χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ξυλοφόρτωσε την πρώην σύντροφό του, μπροστά στο μόλις έξι μηνών βρέφος της! Αμέσως μετά άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News