Κρήτη

Συναυλία

Ηράκλειο: Ρεσιτάλ πιάνου από τον 18χρονο Αλέξανδρο

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, 9:00 μμ, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα βρίσκονται στην είσοδο μία ώρα πριν την έναρξη του ρεσιτάλ

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των ανοικτών στην κοινωνία εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών του δράσεων, διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου για τον ταλαντούχο απόφοιτό του Αλέξανδρο Βασιλάκη.

Το δίκτυο αλληλεπίδρασης μαθητών, αποφοίτων και κοινού, αποτελεί ένα γόνιμο χώρο μουσικής συνομιλίας, όπου η μεθοδικότητα συναντά την έμπνευση, η γνώση την προοπτική και η μελέτη την ανταμοιβή του μοιράσματος της μουσικής εμπειρίας.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα βρίσκονται στην είσοδο μία ώρα πριν την έναρξη του ρεσιτάλ. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοιού Covid 19.

Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Βασιλάκης, γεννημένος στο Ηράκλειο το 2003, είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και από το 2021 φοιτητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου εισήχθη έβδομος στη σειρά. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι μαθητής της πιανίστα Ελένης Παπασπύρου, ενώ στο παρελθόν μαθήτευσε πλάι στους: Μιχάλη Διαλυνά, Ιωάννα Κελεσή και Πόπη Παρασύρη.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα με τον Δ. Μαλλούχο, Α. Μουζά και Β. Βαρβαρέσο και έχει πάρει Πτυχίο Αρμονίας με «Άριστα» στην τάξη της Α. Καλογεράκη. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου και σε ορχήστρες στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου καθώς και στην ελληνογερμανική ορχήστρα Kretaburg με συναυλίες στο Φράιμπουργκ και στην Κρήτη.

Πρόσφατα έγινε δεκτός στη Μουσική Ακαδημία Luis Spohr στο Κάσσελ της Γερμανίας, όπου θα σπουδάσει πιάνο με τον Ρώσο καθηγητή Michael Kravtchin - επικεφαλής της Σχολής Πιάνου.

Πρόγραμμα

Johann Sebastian Bach: Prelude and Fugue σε Σι ύφεση μείζονα

Ludwig van Beethoven: Sonata op.31 Νo2 σε ρε ελάσσονα

  • Largo/Allegro
  • Adagio
  • Allegretto

Franz Liszt: Hungarian Rhapsody No.19 σε ρε ελάσσονα

  • Lento
  • Vivace

Claude Debussy: Pagodes (από τον κύκλο Estampes)

Sergei Rachmaninoff:

  • Prelude op.3 No.2 σε ντο δίεση ελάσσονα
  • Moment Musicaux op.16 No.4 σε μι ελάσσονα

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια