«Κρήτη Σήμερα»: Αυξάνονται οι ανάγκες για αίμα σε όλη την Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
«Κρήτη Σήμερα»: Αυξάνονται οι ανάγκες για αίμα σε όλη την Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

η Διευθύντρια Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ Ευαγγελία Λυδάκη, στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Κρήτη Σήμερα» αναφέρθηκε σε μια νέα δράση που απευθύνεται στη νέα γενιά αιμοδοτών

Για την σημασία της αιμοδοσίας αλλά και μια νέα δράση που απευθύνεται στη νέα γενιά αιμοδοτών, μίλησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Κρήτη Σήμερα», η Διευθύντρια Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ Ευαγγελία Λυδάκη, ενώ αναφέρθηκε και στις ανάγκες για την ενίσχυση των αποθεμάτων.

«Στο Ηράκλειο εμφανίστηκε αύξηση στα αποθέματα και στα δύο νοσοκομεία, Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ την περίοδο της πανδημίας. Αυτό οφείλεται στις δράσεις που έγιναν, μας βοήθησαν όλοι οι φορείς, η διοίκηση, οι δήμοι και η περιφέρεια. Η μεγαλύτερη δράση ήταν ο σταθμός αιμοδοσίας στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να πάει κάποιος μέχρι το νοσοκομείο» τόνισε η κα Λυδάκη.

Η πανδημία ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στο κομμάτι της εθελοντικής αιμοδοσίας, σύμφωνα με τη Διευθύντρια Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, καθώς όπως ανέφερε, στο εξωτερικό στο 100% του αίματος είναι από εθελοντές αιμοδότες, ενώ στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί στο 60% και στην Κρήτη 65%.

«Γι αυτό, γίνεται δράση σε συνεργασία με το εθνικό κέντρο αίματος και το καποδιστριακό πανεπιστήμιο που ονομάζεται αιμοδοσία 365 και απευθύνεται σε νέους αιμοδότες» επισήμανε η Ευαγγελία Λυδάκη.

Μέσω αυτής της δράσης, αναζητούνται νέοι αιμοδότες που θα έχουν της συνείδηση του εθελοντισμού στην ζωή τους, σύμφωνα με την κα Λυδάκη. Κλείνοντας, η Διευθύντρια Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ διευκρίνισε, απευθυνόμενη στους «διστακτικούς» πολίτες, ότι η αιμοδοσία είναι μια ασφαλής, εύκολη και γρήγορη διαδικασία. 

(Φωτογραφία αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News